Η θριαμβευτική νίκη της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού επί της Φερεντσβάρος με 39-32 σφράγισε την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στους διπλούς τελικούς του European Cup.

Με την πρόκριση αυτή ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γράφει ιστορία καθώς μετά το μπάσκετ ανδρών, το πόλο ανδρών, το πόλο γυναικών, το βόλεϊ ανδρών και το βόλεϊ γυναικών, ένα ακόμη τμήμα του συλλόγου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο, για πρώτη φορά μάλιστα στο χάντμπολ ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» δικαιολογούν για μία ακόμη φορά τον τίτλο του πιο επιτυχημένου πολυαθλητικού συλλόγου στην Ελλάδα και ενός από τους κορυφαίους παγκοσμίως, με τις διακρίσεις να αφορούν τα περισσότερα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει καταγράψει στην ιστορία του 42 προκρίσεις σε Ευρωπαϊκούς τελικούς όλων των αθλημάτων, επίτευγμα μοναδικό που δεν μπορεί να φτάσει κανένας άλλος σύλλογος στην Ελλάδα και ζηλεύουν και πολλές από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου που διατηρούν τμήματα και σε άλλα αθλήματα. Από τους 42 αν αφαιρέσουμε τους εννέα τελικούς της ΚΑΕ, τότε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει την πρόκριση σε 33 τελικούς της Ευρώπης.

Η μεγάλη διαφορά έγινε από το 2010 και μετά, όταν τα ηνία του Ολυμπιακού ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που εκτός από την ΠΑΕ, στηρίζει και εμπράκτως τον Ερασιτέχνη.

Μέχρι τότε το ιστορικό σωματείο του Πειραιά μετρούσε 12 ευρωπαϊκούς τελικούς και συγκεκριμένα έξι στο ανδρικό τμήμα βόλεϊ, πέντε στο πόλο των ανδρών κι έναν στο πόλο γυναικών.

Από το 2010 και μετά, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε, φτάνοντας στις 21 προκρίσεις σε τελικούς για τα ερασιτεχνικά τμήματα, προσφέροντας απεριόριστη χαρά στους φίλους του συλλόγου που βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης.

Η εποχή Μαρινάκη λοιπόν έχει καταγράψει για τον Ερασιτέχνη τα εξής πρωτόγνωρα νούμερα:

Δώδεκα τελικοί στο πόλο γυναικών, εκ των οποίων οι έξι στο Champions League (2015, 2017, 2019, 2021, 2022, 2024) δύο στο κύπελλο κυπελλούχων/LEN Εuro Cup και τέσσερις στο Super cup Ευρώπης (2014, 2015, 2021, 2022).Tέσσερις τελικοί στο πόλο ανδρών, με τρεις τελικούς στο Champions League( 2016, 2018, 2018) και έναν στο Super cup Ευρώπης (2018).Δύο τελικοί στο βόλεϊ ανδρών στο Challenge Cup (2018, 2023).Δύο τελικοί στο βόλει γυναικών, στο Challenge Cup(2017, 2018).Eνας τελικός χάντμπολ ανδρών, στο European Cup του 2024.

Και τα καλύτερα έρχονται καθώς είναι δεδομένο ότι αυτοί οι αριθμοί θα μεγαλώσουν κι άλλο τα επόμενα χρόνια με τη δεδομένη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.