Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 8:43 πμ

Με ήρωα τον Κωνσταντή Τζολάκη που απέκρουσε τρεις εκτελέσεις πέναλτι, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε και στους «4» του Europa Conference League θα αντιμετωπίσουν την Αστον Βίλα του Ουνάι Έμερι τις 2 και 9 Μαΐου για μια θέση στον τελικό της OPAP Arena.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν την μπάλα και να την κυκλοφορήσουν, φάνηκε, ωστόσο, να ξεμένουν από επιλογές στα πέριξ της αντίπαλης περιοχής, εκεί όπου οι διαδοχικές σέντρες αποδείχθηκαν εύκολη λεία. Πέρα από αυτό, το γρήγορο παιχνίδι των ποιοτικών παικτών της Φενέρ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να χάνουν κάποιες φορές τη σωστή τοποθέτηση.

Στη διάρκεια της παράτασης η πίεση του Ολυμπιακού επί των εξουθενωμένων γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο λεπτό, στο οποίο ο Στίλερ, ενώ αρνήθηκε αρχικά φάουλ επί του Μασούρα, έδειξε δεύτερη κίτρινη και απέβαλε τον Ντόη, ακριβώς πριν ο μεγάλος προημιτελικός οδηγηθεί στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-1 Εύστοχη εκτέλεση Ελ Καμπί

0-1 Απόκρουση Τζολάκη σε πέναλτι του Τάντιτς

0-1 Απόκρουση Λιβάκοβιτς σε πέναλτι του Ελ Αραμπί

1-1 Εύστοχη εκτέλεση Μπατσουαγί

1-2 Εύστοχη εκτέλεση Όρτα

1-2 Απόκρουση Τζολάκη σε εκτέλεση πέναλτι του Οντέρ

1-3 Εύστοχη εκτέλεση του Μασούρα

2-3 Εύστοχη εκτέλεση του Τζιμπού

2-3 Απόκρουση Λιβάκοβιτς σε εκτέλεση του Ροντινέι

2-3 Απόκρουση Τζολάκη σε πέναλτι του Μπονούτσι