Η κινεζική Denza είναι μια εταιρεία που προέκυψε από τη συνεργασία της BYD Auto με τη Mercedes-Benz. Το καινούργιο μοντέλο της έχει στόχο τα κορυφαία ευρωπαϊκά Gran Turismo και τα στελέχη της δεν κρύβουν.

Ευσεβείς πόθοι, άγνοια κινδύνου ή σιγουριά στις ικανότητές τους στην Denza; Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2010 με τη σύμπραξη της Mercedes-Benz με την BYD Auto, αναδιοργανώθηκε το 2021 και έχει θέσει υψηλούς κατασκευαστικούς και εμπορικούς στόχους, βασιζόμενη στην ηλεκτροκίνηση.

Η Denza θα παρουσιάσει στις 25 Απριλίου (στο πλαίσιο της επικείμενης Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου) το Z9 GT, το καινούργιο μοντέλο της. Πρόκειται για ένα όχημα με πεντάθυρο αμάξωμα shooting break το οποίο παραπέμπει στο αντίστοιχο της Porsche Panamera.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Car News China το νέο μοντέλο είναι Gran Turismo το οποίο θα έχει κινητήρα με διάταξη Plug-in Hybrid. Ωστόσο, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι θα υπάρξει και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όπως και με τετράθυρο αμάξωμα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Z9 GT. Όμως, οι άνθρωποι της Denza έκαναν μια τολμηρή κίνηση επί ευρωπαϊκού εδάφους -άλλωστε στοχεύουν εμπορικά στη Γηραιά Ήπειρο.

Πήραν καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του νέου μοντέλου και τα έφεραν σε αυτή για δοκιμές εξέλιξης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τα φωτογράφησαν σε κεντρικά σημεία ευρωπαϊκών πόλεων, εκθέτοντάς τα στους περαστικούς.

Εκτός αυτού, πήραν μια Ferrari GTC4Lusso και μια Porsche Panamera και τις αντιπαρέβαλαν με τα πρωτότυπα, συγκρίνοντάς τα και φωτογραφίζοντάς τα μαζί, σε μια προσπάθεια να συνδέσουν το Z9 GT με τα δύο κορυφαία Gran Turismo.

Η Denza, προς το παρόν, έχει στην γκάμα της τρία μοντέλα, τα SUV N7 και N8 και το MPV D9. Αυτά διατίθενται τόσο με Plug-in Hybrid όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Να σημειώσουμε ότι στις αρχές του 2021 η Mercedes-Benz μείωσε το ποσοστό της στην Denza από το 50% στο 10% εξαιτίας των λιγοστών πωλήσεων των μοντέλων της κινεζικής εταιρείας.