Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σοβαρό τροχαίο στην Ζάκυνθο: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του – Τραυματίες ένας άνδρας και μία γυναίκα

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα τροχαίο εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να εγκλωβιστούν εντός του οχήματος ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία αμφότεροι είναι μικροί σε ηλικία. Πιθανότατα γύρω στα 20.

Για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Τραυματισμένοι απεγκλωβίστηκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ, συνεπεία τροχαίου, στην επαρχιακή οδό Κερίου στη Ζάκυνθο. Επιχείρησαν 5 #πυροσβέστες με 2 οχήματα
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 28, 2024

Στόχος άγνωστων δραστών έγινε ένα ακόμη ATM τράπεζας στην περιοχή του Βόλου οι οποίοι διέφυγαν με το περιεχόμενό του.

Η ανατίναξη της εγκατάστασης του ΑΤΜ έγινε στις 4 περίπου τα ξημερώματα στη Λεωφόρο Αθηνών όπου υπήρχε το μηχάνημα μέσα σε άλλο επαγγελματικό χώρο και σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες φαίνεται να τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, γνωρίζοντας ότι εκείνη την ώρα η κίνηση ήταν ελάχιστη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr, από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στην περιοχή και οι άγνωστοι δράστες υπολογίζεται ότι πήραν σημαντικό χρηματικό ποσό, αφού νωρίτερα το ΑΤΜ είχε εφοδιαστεί πλήρως με χρήματα αφού μεσολαβεί Σαββατοκύριακο αλλά και πληρώνονται πολλές συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις κινήσεις των δραστών κατέγραψαν κάμερες στην γύρω περιοχή και φαίνονται να καταφθάνουν με μαύρο αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, να τοποθετούν τα εκρηκτικά στο ΑΤΜ ,να κρύβονται πίσω από το αυτοκίνητο για λόγους προφύλαξης και να αρπάζουν τη χρηματική λεία τους από το διαλυμένο μηχάνημα.

Πριν ένα χρόνο περίπου, ακριβώς ίδιο περιστατικό και με την ίδια μέθοδο είχε συμβεί και στην Αγριά, προάστιο του Βόλου, όπου ανατίναξαν άγνωστοι το ΑΤΜ στην παραλιακή λεωφόρο, ξημερώματα Σαββάτου.

Φρικτό τροχαίο στην Παναγιούδα Λέσβου: Σύγκρουση δύο οχημάτων με δύο παρασύρσεις – Μία σοβαρά τραυματίας – Πληροφορίες και για έναν νεκρό

Ένα φρικτό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στην περιοχή Παναγιούδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να παρασυρθούν δύο άτομα. Μία γυναίκα κι ένας άνδρας.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή από την σύγκρουση των οχημάτων το ένα εξ’ αυτών εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να παρασύρει μία πεζή γυναίκα, η οποία εκσφενδονίστηκε και εγκλωβίστηκε, σοβαρά τραυματισμένη σε κάδους.

Για τον απεγκλωβισμό της 22χρονης, περίπου, γυναίκας χρειάστηκαν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα.

Με χρήση διασωστικής σειράς απεγκλωβίστηκε μία γυναίκα, συνέπεια τροχαίου και παρελήφθη από #ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β, στην περιοχή Παναγιούδα Λέσβου. Επιχείρησαν 4 #πυροσβέστες με 1 όχημα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 27, 2024

Κιλκίς: Σύλληψη 2 ατόμων για πλαστογραφία – Έκρυβαν ταυτότητες και άδειες διαμονής στα μπουφάν τους

Το κατώφλι του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς πέρασαν 2 άτομα, υπήκοοι Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, με την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο άνδρες, ηλικίας 26 και 43 ετών, σε έλεγχο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Δοϊράνης κατά την είσοδό τους στη χώρα, βρέθηκαν να κατέχουν καλά κρυμμένα μέσα στη φόδρα του μπουφάν του ενός άνδρα συνολικά 440 κενά έγγραφα (ταυτότητες, άδειες διαμονής και άλλα) διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, βρέθηκαν καλά κρυμμένα στον χώρο αποσκευών του οχήματος ακόμα 159 κενά έγγραφα (ταυτότητες, άδειες οδήγησης και άλλα), διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Τα κατασχεμένα έγγραφα θα σταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για την περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνησή τους.