Αντιμέτωπος με το αυτόφωρο κακούργημα του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα αναμένεται να τεθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο: «Όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της βουλής πολιτικού κόμματος».

Τασούλας: Θα παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο κ. Φλώρος ήδη κρατείται στις Αρχές, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, να δηλώνει από το βήμα: «Το οπλοστάσιο ΚτΒ δεν είχε φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί εκλεγμένο μέλος να γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές. Ο ΠΚ είναι προνοητικός το άρθρο 157 για εγκλήματα κατά πολιτικών οργάνων, και προβλέπει του νόμου 46/19 του Νέου ΠΚ. Σημαίνει αυτό ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα και όχι αυτόφωρα κακουργήματα μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα. Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις Aρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του».

Το σοβαρότατο επεισόδιο σημειώθηκε στο περιστύλιο της Βουλής μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, και του ανεξάρτητου βουλευτή, Κωνσταντίνου Φλώρου, με τον τελευταίο να γρονθοκοπεί τον πρώτο, ο οποίος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής.

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης ,Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού .

Ο κ. Φλώρος, του οποίο ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπολου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ.Φλώρο και τον κ. Γραμμένο.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, νυν ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ισχυρίστηκε πως προηγήθηκε λεκτικό επεισόδιο εντός της αιθούσης για την άρση ασυλίας του Βελόπουλου. Ο φερόμενος διάλογος σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Κ.Φλώρος έχει ως εξής:

Κ. Φλώρος: αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές. Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι Κ. Φλώρος: Άντε Β. Γραμμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@@@. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@@@@.

Εντωμεταξύ, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγο πριν ο ανεξάρτητος βουλευτής γρονθοκοπήσει τον Β. Γραμμένο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Φλώρος μαινόμενος φέρεται να φώναζε «δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κ@@@@@@».

Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους χωρίσουν ο Κ. Φλώρος φέρεται να συνέχιζε λέγοντας «εσύ θα βρίσεις τη μάνα μου ρε κ@@@@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@@@@! Τη μάνα μου ρε ; Θα σε γ@@@@@»!

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα.

Στον κ. Φλώρο επεβλήθη ποινή 15νθημερης αποβολής από τις εργασίες της Βουλής, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα να χαρακτηρίζει ως κτηνώδη την συμπεριφορά του πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών».

Εντωμεταξύ, η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της διαψεύδει τους διαλόγους που προηγήθηκαν του ξυλοδαρμού.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης:

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΛΗΘΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΛΩΡΟ

Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου.

Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης.

Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη.