Μετά από 20 χρόνια κοινής ζωής , τα 14 από τα οποία ήταν παντρεμένοι, ο γιος του τέως βασιλιά Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους 

Το 2010 οι προετοιμασίες στις Σπέτσες είχαν ξεκινήσει από τον Μάρτιο για τον γάμο εκείνης της χρονιάς που έγινε τον Αύγουστο και ήταν η αφορμή για παρέλαση γαλαζοαίματων στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού.

Ο γαμπρός είχε φτάσει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου από το Πόρτο Χέλι με το σκάφος «Αφρόεσσα» της τέως βασιλικής οικογένειας και η νύφη πάνω σε ανθοστόλιστη άμαξα σε έναν γάμο που έμοιαζε βγαλμένος από παραμύθι.

Η Τατιάνα, που εκείνες τις ημέρες έκλεινε τα 30 της χρόνια, έλαμπε μέσα στο εντυπωσιακό στράπλες νυφικό της, δημιουργία του οίκου Angel Sanchez   που συμπλήρωνε ένα δαντελένιο μπολερό, ενώ οι 370 καλεσμένοι ήταν μέλη βασιλικών οικογενειών αλλά και εκπρόσωποι της Αθηναϊκής ελίτ. 

Τα χρόνια περνούσαν και το ζευγάρι έμοιαζε να ζει ευτυχισμένο στο σπίτι του στο Καστρί. Ο Νικόλαος συνήθιζε τα πρωινά να βγαίνει για τζόκινγκ και να τρέχει πολλές φορές μέχρι τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Παράλληλα αφιέρωνε πολύ χρόνο στο αγαπημένο του χόμπι τη φωτογραφία διοργανώνοντας εκθέσεις με κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά ενσταντανέ του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανέπτυξε όμως και φιλανθρωπική δράση ως Ειδικός Σύμβουλος ΔΣ της μη κυβερνητικής οργάνωσης Axion Hellas  για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας.

Η κοινωνική προσφορά ήταν κοινός τόπος για το πρώην ζευγάρι αφού και η Τατιάνα Μπλάτνικ  έχει ενεργό δράση σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μέλος της επιτροπής Elpida Youth,  της νεολαίας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο  Ελπίδα αλλά και ιδρύτρια της πλατφόρμας ψυχικής υγείας  Breathe Hellas που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα ψυχικής υγείας,  ακολουθούσε συχνά χωριστό πρόγραμμα από αυτό του συζύγου της.

Πολλές φορές ταξίδευε μόνη στο εξωτερικό , στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη για να δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις του οργανισμού The Hellenic Initiative και να απευθύνει ομιλία στους υψηλούς προσκεκλημένους.  Για τους ανθρώπους του στενού τους περιβάλλοντος, το διαζύγιο του Νικόλαου και της Τατιάνας  δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς γνώριζαν ότι εδώ και καιρό οι δυο  τους είχαν απομακρυνθεί και δεν υπήρχε πλέον περιθώριο επαναπροσέγγισης. Άλλωστε είχαν αραιώσει αρκετά και οι κοινές τους εμφανίσεις με μια από τις  τελευταίες  να πραγματοποιείται στο ετήσιο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου , τον περασμένο Ιανουάριο στο Τατόι και στο γεύμα που ακολούθησε σε εστιατόριο της Κηφισιάς.

Τις τελευταίες ημέρες ο Νικόλαος είχε συμμετάσχει στην 16η δράση της  Axion Hellas  σε Σίφνο, Σχοινούσα ,  Αστυπάλαια , Αμοργό και Κίμωλο   ενώ η Τατιάνα είχε βρεθεί στους Δελφούς για το Οικονομικό Φόρουμ στο οποίο συμμετείχε με την πλατφόρμα  Breathe Hellas.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου  1980 στο Καράκας της Βενεζουέλας  και είναι κόρη του Σλοβένου επιχειρηματία Λάντισλαβ Μπλάτνικ, ο οποίος πέθανε όταν εκείνη ήταν έξι ετών και της Γερμανίδας Μαρί Μπίερλαιν που προέρχεται από αριστοκρατική οικογένεια. 

Ο Νικόλαος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1969 στη Ρώμη  και είναι το τρίτο παιδί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μετά την Αλεξία και τον Παύλο. Το ζευγάρι γνωρίστηκε  το 2003 στο  Ελβετικό θέρετρο Γκσταάντ  και έξι χρόνια αργότερα, το 2009, η τέως βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε τους αρραβώνες τους.

Ήδη είχαν συμπληρώσει 20 χρόνια γνωριμίας και λίγο μήνες πριν γιορτάσουν την 14η επέτειο του λαμπερού γάμους τους ανακοίνωσαν το διαζύγιο τους γράφοντας πρόωρο τέλος στο προσωπικό τους παραμύθι.