Home / Ψυχαγωγία / Ναταλί Βέλτση: Έξω φρενών η ψυχολόγος με τον Γιώργο Λάγιο στον αέρα του Open: «Είστε επικίνδυνος, δείξτε μου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»
Ναταλί Βέλτση: Έξω φρενών η ψυχολόγος με τον Γιώργο Λάγιο στον αέρα του Open: «Είστε επικίνδυνος, δείξτε μου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»
Τρίτη, 23.4.2024, 14:04
Zappit@ZAPPIT_

«Θέλω να μου δείξετε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι επικίνδυνα αυτά που λέτε», είπε η Ναταλί Βέλτση.

Εκρηκτικό ήταν σήμερα το κλίμα στο «Πρωινό Σου Σου». Συγκεκριμένα, στον αέρα της εκπομπής, ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση η ψυχολόγος Ναταλί Βέλτση και ο σύμβουλος ψυχικής υγείας Γιώργος Λάγιος, με αφορμή την τοποθέτηση του δεύτερου πάνω στις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα.

«Η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα ήταν προκλητική, αλλά αληθής. Το θύμα έχει την επιλογή να το πει, να μιλήσει», ήταν μία από τις ατάκες που είπε προ ημερών ο Γιώργος Λάγιος στο «Πρωινό Σου Σου», ενώ είχε κάνει και μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Γιώργος Λάγιος απάντησε για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του και σήμερα στο «Πρωινό Σου Σου», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το πρόβλημα είναι στα δικά τους χέρια, αν δεν μιλήσουν, εμείς δεν μπορούμε να τις βοηθήσουμε».

Η Ναταλί Βέλτση είπε: «Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να διατυπώνονται τέτοιες απόψες. Δεν είμαστε συνάδελφοι με τον κύριο Λάγιο, εγώ είμαι ψυχολόγος. Δεν είμαι απλά θεραπευτής, δεν ξέρω τι κάνατε. Δεν έχει δει μάλλον ο κύριος Λάγιος την κραυγή απόγνωσης στα μάτια τους όταν κάνει συνεδρία. Ο ρόλος του ψυχολόγου είναι να τους δυναμώσουμε και να τους μειώσουμε τον φόβο. Είναι επικίνδυνα αυτά τα πράγματα. Δεν έχετε βασικό πτυχίο. Πού είναι η διατριβή σας;

Δεν είμαστε συνάδελφοι, ούτε θα γίνουμε. Ο καθένας δηλώσει ψυχολόγος, life coach και ψυχολόγος χωρίς βασικό bachelor ψυχολογίας. Γιατί βγαίνετε και λέτε επικίνδυνα πράγματα; Μιλάτε σαν ειδικός ψυχικής υγείας, ενώ έχετε πτυχία από το Deree στο μάνατζμεντ. Είστε επικίνδυνος! Πού είναι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος; Θέλω να μου δείξετε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι επικίνδυνα αυτά που λέτε. Εγώ αγαπώ τη δουλειά μου, τη σπουδάζω 11 χρόνια, δεν πήρα τρία χρόνια σεμινάριο».

Ο Γιώργος Λάγιος απάντησε από την πλευρά του: «Θα αντιπαρέλθω τις απαξιωτικές δηλώσεις προς το πρόσωπό μου, εδώ δεν ήρθαμε για να μειώσουμε ο ένας την ιδιότητα του άλλου. Δεν θέλω να σας μιλήσω για την ακαδημαϊκή μου κατάρτιση. Το Master μου το τριετές με 800 ώρες κλινικής άσκησης έχει αναγνωριστεί από το υπουργείο παιδείας και το διδακτορικό μου επίσης. Μιλάω ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, το οποίο μου έχει δώσει το δικαίωμα το κράτος. Δεν σας είπα εγώ ποτέ ότι είμαι ψυχολόγος. Είναι βία αυτό που λέτε, είναι απαξιωτικό και δεν ισχύει κιόλας. Γνωρίζετε τις σπουδές μου και με μειώνετε έτσι; Σας ρωτάω ευθέως, τις γνωρίζετε;».