Ένταλμα σύλληψης κατά του 63χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων, εξέδωσαν οι Αρχές μετά το μπαράζ καταγγελιών από γονείς.

Οι αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων οδήγησαν σε ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Παρασκευής, η Εισαγγελία Ρόδου -μετά τη δικογραφία που είχε υποβάλει η ΕΛ.ΑΣ με την αρχική καταγγελία και τις έντεκα που ακολούθησαν– εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για την αρχαιοφύλακα του μουσείου.

Ο 63χρονος κατηγορείται για:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχαιοφύλακας -ο οποίος βρίσκεται πλέον εκτός Νισύρου- αναζητείται.

Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, δηλώνει άγνοια για τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στην Κρήτη, κάτι που γνωρίζουν οι Αρχές.

«Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο (σ.σ. για το ένταλμα σύλληψης), η αστυνομία γνωρίζει που είμαι, την έχω ενημερώσει, δεν νομίζω να έχω κανένα πρόβλημα. Κανένας, κανένας, κανένας (σ.σ. δεν τον έχει καλέσει). Έχω δηλώσει κανονικά την διεύθυνση μου και θα δηλώνω όπου είμαι, οτιδήποτε είναι, θα τα δηλώνω κανονικά».

Όπως υποστηρίζει «είναι νόμιμος πολίτης. Ένας άνθρωπος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με δικαστήρια, ξέρει ότι είναι πλεκτάνη. Όταν φτάσει η ώρα, θα μιλήσω και εγώ. Δεν είμαι κυνηγημένος, ξέρουν που είμαι».

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία πατέρα 10χρονου, ο οποίος μάλιστα κινδύνευσε να απελαθεί γιατί δεν είχε χαρτιά.

Ο πατέρας του 10χρονου αγοριού μετέβη στο ΑΤ του νησιού και, αφού κατήγγειλε ότι ο αρχαιοφύλακας έδειξε στον γιο του βίντεο με πορνογραφικό υλικό, ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο απέλασης καθώς δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας η οποία στάθηκε πλάι στον πατέρα του 10χρονου.

Ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες από γονείς ανηλίκων σε βάρος του αρχαιοφύλακα, έντεκα στον αριθμό. Αρχικά, φαίνεται πως τα παιδιά ηλικίας 10-15 ετών άρχισαν να μιλούν για τον συγκεκριμένο άντρα στο σχολείο τους και μόλις αυτό έγινε γνωστό και ενημερώθηκαν και οι γονείς τους, ακολούθησαν οι καταγγελίες στην Αστυνομία.

Όλες αφορούσαν σε περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα περισσότερα πέραν του διμήνου. Ο φερόμενος δράστης φέρεται να έδειχνε βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο σε ανήλικους, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση εμφανίστηκε γυμνός σε έναν 15χρονο, τού έδωσε να καπνίσει κάνναβη και αποπειράθηκε να τον αγγίξει στον μηρό. Ο συγκεκριμένος ανήλικος, μάλιστα, φέρεται να έχει επισκεφτεί τον συγκεκριμένο άντρα τουλάχιστον 15 φορές.