H πολυετής καθυστέρηση στην εξέλιξη του Cybertruck έλαβε τέλος και το νέο pickup μοντέλο της Tesla άρχισε να κατασκευάζεται. Όμως, οι υποψήφιοι αγοραστές του πρέπει να αναμένουν και πάλι…

Η επίσημη παρουσίαση του σχεδιαστικά καινοτόμου Tesla Cybertruck έγινε στα τέλη Νοεμβρίου 2023, βάζοντας τέλος στην πολύχρονη αναμονή και στις επικρίσεις για το εάν τελικά το αμιγώς ηλεκτρικό pickup μοντέλο θα υπάρξει.

Το όχημα ξεκίνησε να κατασκευάζεται και τα πρώτα αυτοκίνητα άρχισαν να παραδίδονται στους πρώτους ιδιοκτήτες τους. Ταυτόχρονα, άρχισαν και τα παράπονα από αυτούς για τα πρώτα προβλήματα που άρχισαν να εμφανίζονται.

Πρόσφατα, ένας από αυτούς δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι το δεξί πεντάλ του Cybertruck που είχε αποκτήσει υποχώρησε άξαφνα προς το πάτωμα ενώ ήταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να επιταχύνει ανεξέλεγκτα από την πρόθεση του οδηγού του.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε την Tesla να σταματήσει τις προγραμματισμένες παραδόσεις του μοντέλου και τους αντιπροσώπους της να ακυρώνουν τα ραντεβού με υποψήφιους πελάτες, μέχρι να διαπιστωθεί η αιτία της δυσλειτουργίας και να λυθεί το πρόβλημα.

Όταν ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, βρέθηκαν και άλλοι ιδιοκτήτες της αμερικανικής εταιρείας να δημοσιοποιήσουν παρόμοια περιστατικά. Ένας από αυτούς ήταν και ο χρήστης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος έχει τον λογαριασμό με την ονομασία @el.chepito1985 ο οποίος ανέφερε ότι η επιφάνεια του δεξιού πεντάλ έφυγε από τη θέση της και σφηνώθηκε μεταξύ αυτού και του πλαστικού που υπάρχει εκεί.

Το αποτέλεσμα ήταν να «κολλήσει το γκάζι» και να επιταχύνει διαρκώς το όχημα. Ευτυχώς, διατήρησε την ψυχραιμία του και τον έλεγχο του οχήματος και κατάφερε να φρενάρει και να το ακινητοποιήσει.

Ένα αντίστροφης κατάστασης περιστατικό δημοσίευσε και ο Τόμας Ρίμο στο κανάλι του στο YouTube. Αυτός ανέφερε ότι το Cybertruck που απέκτησε δεν επιτάχυνε κάθε φορά που επέλεγε το πρόγραμμα Beast Mode στο σύστημα παραμετροποίησης της ροπής. Πάντως, διευκρίνισε ότι το πρόβλημα λύθηκε όταν πήγε το αυτοκίνητο στο συνεργείο και διαπιστώθηκε ότι το σχετικό καλώδιο είχε χαλαρώσει από τη θέση του.