Αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες, με τη Σοφία Μπεκατώρου μάλιστα να ζητά από το κόμμα να πάρει μέτρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει γκρίνια για το θέμα και δεν λείπουν και εκείνοι που ζητούν τη λήψη μέτρων κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Μπεκατώρου για Παπανώτα: Απαρχαιωμένες και προσωπικές απόψεις

Η κυρία Μπεκατώρου ερωτηθείσα για τον Δημήτρη Παπανώτα επισήμανε ότι, σύμφωνα με έρευνες, 238.476 γυναίκες στην Ελλάδα κακοποιούνται σωματικά ή σεξουαλικά από τον σύντροφό τους/σύζυγό τους κάθε χρόνο. «Αυτό σημαίνει ότι 653 γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε μέρα», τόνισε. «Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του, διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν θα πάρει κάποια πρωτοβουλία για το θέμα Παπανώτα, η Σοφία Μπεκατώρου ανέφερε ότι «είμαι ήδη σε επικοινωνία με τα συλλογικά όργανα του κόμματος και περιμένω μια απάντηση».