Μην κάνετε αυτό το λάθος αν τα ρούχα σας βγαίνουν λερωμένα από το πλυντήριο

Σας έχει τύχει να βγάλετε τα ρούχα σας από το πλυντήριο και να εξακολουθούν να έχουν λεκέδες; Μην κάνετε ένα συνηθισμένο λάθος. Ένας ειδικός στον καθαρισμό μοιράζεται δοκιμασμένες συμβουλές για να απομακρύνετε ακόμη και τους πιο δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα.

Σύμφωνα με τον TeaspoonMoon, χρήστη του Reddit, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί είναι να στεγνώνουν τα ρούχα με λεκέδες στο στεγνωτήριο. «Η θερμότητα σταθεροποιεί τον λεκέ στο ρούχο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να αφαιρεθεί» εξηγεί.

Αντίθετα, προτείνει τη χρήση οξυζενέ για την απομάκρυνση επίμονων λεκέδων. «Λειτουργεί εξαιρετικά σε λεκέδες από πρωτεΐνες και φυτικές ουσίες, όπως αίμα, φρούτα, γρασίδι κ.α.» αναφέρει.

Ενώ το οξυζενέ είναι αποτελεσματικό στα λευκά ρούχα, μπορεί να αφήσει υπολείμματα σε σκούρα υφάσματα. Ο ειδικός συμβουλεύει να δοκιμάσετε πρώτα σε ένα μη εμφανές σημείο με μία μπατονέτα.

Για λεκέδες από λίπος και λάδι, προτείνει υγρό πιάτων αντί για οξυζενέ.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, το μούλιασμα του ρούχου σε μια λεκάνη ή στον νιπτήρα με κρύο νερό και λίγο καθαριστικό ρούχων για πλύσιμο στο χέρι είναι συνήθως ένα καλό πρώτο βήμα για την απομάκρυνση των λεκέδων, εξηγεί ο ειδικός.

Άλλοι χρήστες του Reddit μοιράστηκαν επίσης τις δικές τους αποτελεσματικές μεθόδους για την αφαίρεση των επίμονων λεκέδων από τα ρούχα.

«Για συνηθισμένους λεκέδες όπως από σάλτσα ντομάτας ή λάδι σαλάτας, χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό λεκέδων dry clean» συστήνει ο Joe_Primrose. «Ψεκάστε και τρίψτε απαλά τον λεκέ και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά».

Άλλοι χρήστες αναφέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα με την προ-επεξεργασία παρόμοιων λεκέδων με υγρό πιάτων ή υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου.