Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξή της πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος της ΕΚΤ, παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.

Μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι η αντίδραση της τιμής του πετρελαίου ήταν «σχετικά μέτρια».

«Παρατηρούμε μια αποπληθωριστική διαδικασία, που κινείται σύμφωνα με τις προσδοκίες μας» είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Εάν δεν έχουμε κάποιο μεγάλο σοκ στην ανάπτυξη, οδεύουμε προς μια στιγμή όπου πρέπει να μετριάσουμε την περιοριστική νομισματική πολιτική» ανέφερε, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

Τα σχόλιά της έρχονται λίγο αφότου η Κεντρική Τράπεζα έδωσε τη σαφέστερη μέχρι σήμερα ένδειξη ότι θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Ωστόσο, σήμερα, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και πρώην επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν, κατέστησε σαφές πως εάν οι εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής είναι ραγδαίες, υπάρχει πιθανότητα τα σχέδια μείωσης των επιτοκίων να μην πραγματοποιηθούν.