Επιμένει ο Γιάννης Καλλιάνος ότι δεν υπήρξε η κατάλληλη φροντίδα από το νοσοκομείο για τον πατέρα του  και ότι τον διαβεβαίωνε  ο Καθηγητής της αγγειοχειρουργικής, πως οι εξετάσεις του πατέρα του ήταν καλές, παρόλο που ο αποθανών υπέφερε από σοβαρή δύσπνοια. Σε δηλώσεις στην τηλεόραση του Ant1 σήμερα το πρωί ανέφερε ότι «το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ότι ο πατέρας μου έφυγε από λάθη γιατρών».

Επίσης, όπως είπε «μόνο οι άνθρωποι που έχουν χάσει τον άνθρωπό τους μπορούν να καταλάβουν πώς νιώθω εγώ τώρα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όσοι πήραν ελαφρά τη καρδία την κατάσταση του πατέρα μου θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Όλα θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Τους έχω όλους καταγεγραμμένους, έχω τα πάντα ηχογραφημένα. Δεν τα βάζω με κανέναν Άδωνι και με κανένα ΕΣΥ, τα βάζω με συγκεκριμένους ανθρώπους που είπαν ότι όλα είναι εξαιρετικά. Δεν είμαι απλά κατά κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων, είμαι αυτός που θα γίνει ο εφιάλτης τους. Για την ψυχή του πατέρα μου και την τιμή του πατέρα μου, θα το πάω μέχρι τέλους».

Τι δήλωσε ο Γιάννης Καλλιάνος μετά την απώλεια του πατέρα του:

Μέσω των δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη, απάντησε ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ι. Κακκίσης,  για την ΕΔΕ που διατάχθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν»,  λέγοντας ότι έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα υγείας που είχε ο αποθανών, Δημήτρης Καλλιάνος, πατέρας του βουλευτή και μετεωρολόγου της Ν.Δ. Γιάννη Καλλιάνου.

«Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».