Κακοκαιρία: Συνεδριάζει στις 15:00 υπό τον Κικίλια το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας στη Λάρισα

Συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι στη Λάρισα το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΠEΣOΠΠ), ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Η συνεδρίαση στη νέα Περιφέρεια Θεσσαλίας θα γίνει υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής εκδόθηκε νέο δελτίο από την ΕΜΥ, που προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα από σήμερα Παρασκευή (19-04-24) νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο Σάββατο (20-04-24) το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μεταξύ των περιοχών που αναμένεται να πληγούν είναι και η Θεσσαλία, που δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί (Παρασκευή, 19/4) συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει των επερχόμενων έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως «συγκλήθηκε πάλι σήμερα το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου η οποία αναβάθμισε μερικώς την κακοκαιρία η οποία θα περάσει τις επόμενες ώρες από τη χώρα μας και με βάση αυτά τα δεδομένα, για προληπτικούς λόγους, αναχωρώ για τη Θεσσαλία όπου στις 3 η ώρα το μεσημέρι θα γίνει συντονιστικό, εκεί όπου έχουν αναπτυχθεί ούτως ή άλλως οι δυνάμεις Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Στρατού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας, «οι μετεωρολόγοι μας και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου μιλούν για μία κακοκαιρία η οποία θα πλήξει κατά κύριο λόγο, αυτές τις απογευματινές – βραδινές ώρες και μέχρι τα ξημερώματα, τη Θεσσαλία – πηγαίνω εκεί καθότι η περιοχή είναι επιβαρυμένη, όπως και το πεδίο εκεί, οπότε πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή – την Πιερία, την Βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και ίσως ένα κομμάτι της Χαλκιδικής. Θα περάσει, βέβαια, και από άλλες περιοχές».

Καταλήγοντας, ο Υπουργός επανέλαβε: «σύντομης χρονικής διάρκειας απ’ ό,τι φαίνεται, με όγκο βροχής τα περίπου 90mm το 12ωρο ή στο σύνολο απ’ ό,τι βλέπω τα 120mm το 24ωρο. Με βάση τις υποδομές οι οποίες είναι ταλαιπωρημένες και με τα προβλήματα στη Θεσσαλία από την προηγούμενη μεγάλη θεομηνία, ήδη έχουμε κινηθεί τα τελευταία 24ωρα και όλος ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος και εκεί. Σας ευχαριστώ.»