Χειροπέδες σε έναν 42χρονο πέρασαν χθες στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας που όπως διαπιστώθηκε, μέσω της επιχείρησης που διατηρούσε διοχέτευσε σε πελατολόγιο επικίνδυνα αναβολικά και άλλα παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα σε άτομα που ήθελαν να συμμετέχουν σε αγώνες body building. 

Xθες ( 26/4) το μεσημέρι σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στην επιχείρηση του 42χρονου που δραστηριοποιείται στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο συμπληρωμάτων υγιεινής διατροφής, βρέθηκε  πλήθος σκευασμάτων που περιείχαν δισκία αλλά και φιαλίδια με υγρό.

Στο πλαίσιο αυτό, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, όπου και συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για παράνομα και επικίνδυνα σκευάσματα -στην πλειονότητα τους- με δραστικές ουσίες αναβολικών ουσιών.

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι, επαγγελματικό χώρο, όχημα αλλά και από την κατοχή του -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.700 δισκία, διάφορων δραστικών ουσιών, που υπάγονται στη νομοθεσία για τα αναβολικά, 187 δισκία συμπληρώματος διατροφής, το οποίο σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ. θεωρείται επικίνδυνο σκεύασμα καθώς έχουν σημειωθεί ακόμη και θάνατοι από την κατανάλωσή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, 120 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, χωρίς σχετική άδεια, 60 φιαλίδια, διάφορων δραστικών ουσιών, που υπάγονται στη νομοθεσία για τα αναβολικά, τέσσερις συσκευασίες ενέσιμου διαλύματος, άνευ ταινίας γνησιότητας του Ε.Ο.Φ., 1.240 ευρώ και ένα μαχαίρι και ένα κινητό.

Τα κατασχεμένα σκευάσματα θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για εξέταση και φύλαξη.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση των νόμων περί αθλητισμού, επιβλαβών φαρμάκων και όπλων, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Φωτογραφία αρχείου