Η Moto Bologna Passione ανακοίνωσε την εξαγορά της ιστορικής μάρκας Morbidelli.

Ένας από τους πιο ιστορικούς κατασκευαστές μοτοσικλέτας της Ιταλίας, η Morbidelli, περνάει στα χέρια της MBP. Η Moto Bologna Passione είναι η καινούρια ανερχόμενη δύναμη στην Ιταλία και μόλις το 2022 ιδρύθηκε κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Keeway. Τώρα η εταιρεία με έδρα την Μπολόνια επεκτείνει τη δυναμική της προσθέτοντας στο πορτφόλιο της την ιστορική Morbidelli.

Στόχος είναι από το 2025 να δημιουργηθεί μια σειρά μοντέλων που θα συνδυάζουν την τεχνολογία και την ιταλική αισθητική της MBP με τις επιδόσεις και την κορυφαία ποιότητα της Morbidelli.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Keeway, Ντάντε Μπουστός, δήλωσε για αυτήν τη σημαντική κίνηση. «Αυτή η κίνηση είναι μια δήλωση υπεροχής της MBP για τελειότητα στη βιομηχανία της μοτοσικλέτας. Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε την ιστορική premium μάρκα Morbidelli στην οικογένειά μας. Θα μας επιτρέψει να αναμείξουμε την αγωνιστική κληρονομιά και την Made in Italy τεχνοτροπία με το μελλοντικό μας όραμα για τη μοτοσικλέτα».

«Το πάθος μας για καινοτομία, σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία της Morbidelli θα μας οδηγήσει στη δημιουργία μοτοσικλετών με ασυναγώνιστο συνδυασμό επιδόσεων, σχεδίου και ιστορίας», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Keeway.

Η Morbidelli ιδρύθηκε το 1968 από τον Τζιανκάρλο Μορμπιντέλι στο Πέζαρο της Ιταλίας. Ο ταλαντούχος μηχανικός πρωτοπόρησε σε πολλούς τομείς, κυρίως στον τομέα των βιομηχανικών εργαλείων, αλλά το πραγματικό πάθος του για τις μοτοσικλέτες τον κέρδισε. Ιδιαίτερα για τους αγώνες ο Μορμπιντέλι είχε αγάπη και τα περισσότερα μοντέλα του ήταν αγωνιστικά τη δεκαετία του 1970.

125 πέτυχε την πρώτη της νίκη ενώ το 1975 εξασφάλισε το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών στην κατηγιρία των 125 κ.εκ. Το 1982 η Morbidelli αποσύρθηκε από τους αγώνες και το 199 ο ιδρυτής της δημιούργησε το Μουσείο που λειτουργεί ακόμα στο Πέζαρο. Το 2020 ο σπουδαίος Τζιανκάρλο Μορμπιντέλι έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά.