Η 37χρονη Katie Cleath από την Tulsa, που τώρα ζει στο Κολοράντο, ένιωσε αναγκασμένη να κόψει τους δεσμούς με την κόρη της Hannah Lewis, 22, αμέσως μετά τη γέννησή της.

Ήταν μόλις 14 ετών όταν έμεινε έγκυος και λίγους μήνες αργότερα έφερε στη ζωή τη Hannah. Αν και η Katie είχε μια στοργική και υποστηρικτική οικογένεια, ένιωθε πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να δώσει τη μικρή Hannah για υιοθεσία.

Ήθελε να την προστατεύσει από κάποιον στη ζωή της που εκείνη την εποχή πίστευε ότι αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλειά της.

«Αν και ήμουν τόσο μικρή και ήταν δύσκολο, το μόνο που με έκανε να το ξεπεράσω ήταν το να ξέρω ότι η Hannah ήταν ασφαλής» σημείωσε η Katie Cleath.

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν μετά από 22 χρόνια και είναι και οι δύο ασφαλείς και ευχαριστημένες με τις περιστάσεις στις ζωές τους.

Η Hannah παραδέχτηκε πως η ζωή της ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, αλλά ήταν αρκετά τυχερή που είχε υποστηρικτικούς θετούς γονείς που της έδωσαν μια θετική παιδική ηλικία.

Μεγαλωμένη στο Τέξας με τους θετούς γονείς της, η Hannah ήρθε για πρώτη φορά συνειδητά σε επαφή με τη βιολογική της μητέρα όταν ήταν περίπου 12 ετών.

Τα επόμενα χρόνια μιλούσαν συνέχεια, αλλά τα θέματα επικοινωνίας εμπόδισαν τη σχέση τους από το να προχωρήσει.

«Δεν ήξερα ακριβώς γιατί με έδωσαν για υιοθεσία και η μητέρα μου δεν ήξερε ότι δεν γνώριζα. Κανείς από εμάς δεν ήξερε πραγματικά αν ο άλλος ήθελε να μιλήσουμε οπότε το αναβάλαμε. Απλώς δεν συνέβη» σημείωσε η Hannah.

H Hannah έζησε μια υπέροχη ζωή με τη θετή της οικογένεια παρά τα προηγούμενα προβλήματα επικοινωνίας με τους βιολογικούς της γονείς.

«Χρειάστηκε να κάνω τη δική μου έρευνα όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν είχε συζητηθεί πολύ το θέμα της υιοθεσίας μου» επισημαίνει η Hannah.

Έναν χρόνο μετά τη γέννηση της Hannah, η Katie και η οικογένειά της ταξίδεψαν στο νέο της σπίτι στο Τέξας για να την επισκεφτούν.

Συναντήθηκαν ξανά όταν η Hannah ήταν τεσσάρων ετών. Ωστόσο, υπήρχε φόβος και σύγχυση γύρω από την επίσκεψη. Η Katie ανησυχούσε μήπως η θετή οικογένεια της κόρης της αισθανόταν να ξεπερνούσε τα όρια με την επίσκεψη.

Ως αποτέλεσμα, το ζευγάρι δεν συναντήθηκε ξανά έως ότου η Hannah προσέγγισε τη βιολογική της μητέρα.

Άρχισαν τελικά να μιλάνε περισσότερο, κάτι που οδήγησε τη Hannah να μείνει πρόσφατα με την Katie. Βοηθούν τώρα η μία την άλλη στα επόμενα βήματά τους.

Η Hannah βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κολοράντο με την Katie και τα αδέρφια της, εστιάζοντας στη θεραπεία και την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου.

«Αισθάνομαι σαν να έχω χωρισμένους γονείς, με τη θετή μου οικογένεια στο Τέξας να φροντίζει τα άλογά μου και τη μητέρα μου και τα αδέρφια μου εδώ στο Κολοράντο» σημειώνει χαρακτηριστικά η Hannah.

«Θέλω να είμαι εξίσου με όλους, αλλά είναι ένας αγώνας για όλους μας. Παρά τις προκλήσεις, είναι ένα εκπληκτικό και όμορφο ταξίδι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.