Ποια είναι όμως η γυναίκα που εξαιτίας της, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ οδηγείται σε ποινικό δικαστήριο, «για πρώτη φορά στα 248 χρόνια της ανεξαρτησίας του έθνους», όπως ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τη Στόρμι Ντάνιελς, πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων που έχτισε μια κερδοφόρα αυτοκρατορία γύρω από τη «θρυλική» σεξουαλική συνάντησή της το 2006 με τον Ντόναλντ Τραμπ και κέρδισε ορδές θαυμαστών για τις δυναμικές της απαντήσεις σε εκείνους που θέλησαν να την αντιμετωπίσουν ως μια «ανήθικη γυναίκα». Οι επιθέσεις που δέχεται από οπαδούς του πρώην προέδρου καθώς και η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της είναι προβλήματα που βρίσκει καθημερινά μπροστά της.

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι με 130.000 δολάρια κατάφερε μέσω του πρώην δικηγόρου του Μάικλ Κοέν να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν από τις εκλογές του 2016. Εχει δηλώσει αθώος σε 34 κατηγορίες για παραποίηση αρχείων προκειμένου να συγκαλύψει την πληρωμή και αρνείται τη συνάντηση.

Η Ντάνιελς, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Στέφανι Κλίφορντ, έχει δηλώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναμένει να λάβει θέση ως μάρτυρας κατηγορίας. Μάλιστα οι δικηγόροι του πρώην προέδρου Τραμπ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μπλοκάρουν την κατάθεσή της, υποστηρίζοντας ότι θα έλεγε «κατασκευασμένες ιστορίες».

Η Ντάνιελς, 45 ετών σήμερα, δικαιώνει τον ρόλο της βασικής αμφισβητία του ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του δικτύου Peacock δήλωσε ότι «το να βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου και να δέχεται συχνά βίαιες επιθέσεις από υποστηρικτές του Τραμπ στο Διαδίκτυο, την είχε επηρεάσει συναισθηματικά». Οπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters αυτό δεν την εμποδίζει να χλευάζει δημόσια τον πρώην πρόεδρο καθώς και εκείνους που την επικρίνουν για τη δουλειά της.

«Ενα μεγάλο δίκτυο ξόδεψε πολλά χρήματα φτιάχνοντας ένα ντοκιμαντέρ για εμένα ΚΑΙ μπορώ να καταθέσω εναντίον του μικροσκοπικού!», έγραψε σε μια προφανή αναφορά στον Τραμπ σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 6 Φεβρουαρίου. «Κοίταξέ με: Ζω το αμερικάνικο όνειρο κάνοντας μια δουλειά που αγαπώ», ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X απαντώντας σε χρήστη που την προσέβαλε.

«»Εχει κάνει τόσο χειρότερα πράγματα που θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί νωρίτερα», μου είπε η ηθοποιός και σκηνοθέτης ταινιών ενηλίκων πέρυσι, ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να αντιμετωπίσει κατηγορίες», αναφέρει δημοσιογράφος της εφημερίδας «Times». Οπως λέει, τη συνάντησε για πρώτη φορά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, στη Νέα Υόρκη, στα τέλη του 2018, λίγο αφότου είχε δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά της, Full Disclosure, όπου αναφέρεται και στη σεξουαλική της συνάντηση με τον Τραμπ, την οποία απαξιώνει. «Μετάνιωσε για εκείνο το βράδυ. Κι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω θα έλεγε όχι», αναφέρει ο δημοσιογράφος. Ο ίδιος επισημαίνει ότι όταν αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο πως ο Τραμπ επρόκειτο να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες για την υπόθεση, της τηλεφώνησε και ήταν ο πρώτος που μίλησε μαζί της. «Για μένα είναι δικαίωση», του είπε.

Οι σοβαρές απειλές που δέχεται είναι το ένα θέμα. Το άλλο έχει να κάνει με την αξιοπιστία της.

Δημοσιογράφοι που μίλησαν μαζί της περιγράφουν πως έχει επίγνωση για το ότι η επαγγελματική της πορεία άφησε χώρο στον Τραμπ και σε πολλούς άλλους να την υπονομεύσουν. Είναι σίγουρα ένα πρόσωπο των μέσων ενημέρωσης. Το 2020, ξεκίνησε το δικό της τηλεοπτικό ριάλιτι, «Spooky Babes», στο οποίο εξερευνά στοιχειωμένα σπίτια και κάποτε φλέρταρε με μια υποψηφιότητα για τη Γερουσία των ΗΠΑ δηλώνοντας πρώην Δημοκρατική που έγινε Ρεπουμπλικανή. Είναι σήμερα παντρεμένη με ένα συνάδελφό της κι έχει μια μικρή κόρη και μια φάρμα με άλογα.