Τα τείχη και τις πολεμίστρες του Castillo de Manzanares el Real θα πρέπει να μεταφέρει μαζί της στο Μάντσεστερ η Ρεάλ Μαδρίτης για να αισθανθεί ασφαλής απέναντι στους Πολίτες του Πεπ Γκουαρντιόλα στην αυριανή αναμέτρησή τους.

Μετά το 3-3 του Σαντιάγο Μπερναμπέου η Βασίλισσα θα πρέπει να νικήσει σε μία έδρα που δεν το έχει κάνει ποτέ, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι αναμνήσεις της από την περυσινή περιπέτειά της στο Ετιχαντ κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι. Βαριά ήττα με 4-0 και αποκλεισμός. Στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, η Ρεάλ έχει νικήσει μόλις μία φορά, πριν από δύο χρόνια (3-1) στη Μαδρίτη, στην πορεία της προς την κατάκτηση του τροπαίου. Οι επιδόσεις της Μάντσεστερ Σίτι στο Ετιχαντ προκαλούν τρόμο. Στο πρόσφατο παιχνίδι των Πολιτών με τη Λούτον (5-1) είχαν συνολικά 37 σουτ εκ των οποίων τα 13 προς την εστία, ενώ κατά μέσο όρο οι παίκτες του Γκουαρντιόλα εξαπολύουν 20 σουτ σε κάθε ματς.

Η αποστολή της ισπανικής ομάδας γίνεται πιο δύσκολη με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου λόγω καρτών Τσουαμενί.

Η ψυχολογία της Σίτι βρίσκεται στα ύψη μετά την προσπέραση που έκανε στις Λίβερπουλ, Αρσεναλ στην κούρσα προς την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ που κράτησε ζωντανό τον μεγάλο στόχο, του δεύτερου τρεμπλ. Σε κάθε ευκαιρία ο Γκουαρντιόλα στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Μετά το ματς με τη Λούτον είπε πως οι παίκτες του λατρεύουν την πίεση. Με άλλα λόγια «ετοιμαστείτε γιατί ερχόμαστε».

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα είμαστε εκεί μέχρι το τέλος. Γιατί τους ξέρω. Το βλέπω στα πρόσωπά τους στις συναντήσεις μας πριν απ’ τα παιχνίδια. Το πώς προετοιμάζονται».

«Αυτό σημαίνει νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ, στο Τσάμπιονς Λιγκ; Οχι, δεν λέω αυτό. Αλλά ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτό είναι βέβαιο. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αλλά ταυτόχρονα να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας και να προσπαθήσουμε να ασκήσουμε πίεση στον αντίπαλό μας».