Home / Ενημέρωση / Εύα Καϊλή: «Θα μετακομίσω στην Ιταλία, εξωφρενική η σιωπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
Εύα Καϊλή: «Θα μετακομίσω στην Ιταλία, εξωφρενική η σιωπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
Πέμπτη, 25.4.2024, 21:36
Zappit@ZAPPIT_

“Την Ιταλία την θεωρώ πατρίδα για διάφορους λόγους και η λέξη «εγγύηση» πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη” τονίζει η Εύα Καϊλή.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Εύα Καϊλή στην Corriere Dela Serra στην οποία και εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την διάθεση να μετακομίσει μόνιμα στην Ιταλία μετά τη λήξη της θητείας της στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Θα έρθω να ζήσω στην Ιταλία, μια χώρα εγγύησης. Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν. Βρίσκω τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξωφρενική για έναν τέτοιο αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα έχουν διαρρεύσει και επιβουλεύονται έντεχνα εναντίον μου, η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και το κόμμα μου S&D της υπεράσπισης των θεσμών, προσπάθησαν, προεκλογικά, να κρύψουν την αδυναμία τους να σεβαστούν τις αρχές της Ένωσης και να διαφυλάξουν τις ελευθερίες και τα προνόμια των βουλευτών» εξομολογήθηκε, αρχικά, η πρώην ευρωβουλευτής της Ελιάς.

«Δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο προηγούμενο που επιτρέπει στη δικαστική εξουσία να ανακατεύεται στην πολιτική, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου».

Σχετικά, δε, με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η Εύα Καϊλή εξήγησε ότι «ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούσαν να δουν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο, αλλά η απαγόρευση να μιλήσω για αυτήν την υπόθεση καθιστά αδύνατο να είμαι καν υποψήφια».

«Θα επικεντρωθώ στην τεχνολογική πολιτική και αν τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένω, βλέπω το μέλλον μου στη δέσμευσή μου για τις γυναίκες και τα παιδιά που πέφτουν θύματα αστοχιών του συστήματος» τόνισε επίσης, σε άλλο σημείο, η Εύα Καϊλή στην Corriere Dela Serra.

Πηγή εικόνας: NDP Photo