Ο πρωτότυπος διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ωραιοκάστρου με θέμα «Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και εγώ» ολοκληρώνεται και «δίνει τη θέση του» στην έκθεση των έργων των μαθητριών και των μαθητών που συμμετείχαν.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε από τον Δήμο Ωραιοκάστρου, τις αντιδημαρχίες Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής και Διαχείρισης Κρίσεων, Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη, το Συμβούλιο Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου και τη Λέσχη Πολιτισμού «Φιλότεχνον». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου, ώστε η βιώσιμη ανάπτυξη να γίνει τρόπος ζωής.

Τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση-έκθεση ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Ωραιοκάστρου (Γαβρά 22, Ωραιόκαστρο) την Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, στις 11 το πρωί. «Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τις δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών και να συζητήσουμε για έναν πιο δίκαιο, πιο βιώσιμο, για έναν απλά καλύτερο πλανήτη!», αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα μέλη του Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων, καθώς επίσης και ένα βιωματικό παιχνίδι, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστοί στο κοινό οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Επίσης, θα στηθεί ένα round-table (στρογγυλή τράπεζα), ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους νέους να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας, ανοίγοντας μια γόνιμη συζήτηση μεταξύ ειδικών από τον χώρο του πολιτισμού και του περιβάλλοντος και τους νέους.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Τα μέλη του Συμβουλίου Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου τονίζουν στο κάλεσμά τους:

«Σύμφωνα με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 13- Δράση για το κλίμα, διοργανώνουμε αυτήν τη δράση του Συμβουλίου μας στα πρότυπα του zero-waste! Αυτό σημαίνει πως δεν θα δείτε αφίσες και άλλο προωθητικό υλικό της δράσης, όπως και θα μειώσουμε τη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης στο ελάχιστο. Γιατί σημασία έχει να κάνουμε αυτά που πρεσβεύουμε πράξη!

Το συμβούλιο Νέων Ωραιοκάστρου σας περιμένει όλους την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 11 π.μ., στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Ωραιοκάστρου, για να γνωρίσουμε τους νεανικούς οραματισμούς και ανησυχίες μέσα από την τέχνη!».