Απόπειρα ανθρωποκτονίας γεννά ξανά σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. «Μου είπαν ότι υπάρχει ένα περιπολικό σε όλη τη Δράμα και ότι είναι αδύνατο να προφυλάξει τον κάθε πολίτη χωριστά» δηλώνει η 38χρονη

Εξαιρετικά ανησυχητικό περιστατικό σε περιοχή της Δράμας, που έγινε την περασμένη εβδομάδα πήρε δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα, καθώς λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία.

Γυναίκα οδηγούσε το αυτοκίνητο της, όπου βρίσκονταν τα δύο της παιδιά, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν λειτουργούν τα φρένα αλλά κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο, επειδή δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και κινούνται σε μικρό δρόμο. Η γυναίκα κατήγγειλε το γεγονός στην ΕΛ.ΑΣ. και ενημέρωσε την εισαγγελία, αφού στο συνεργείο της είπαν ότι έγινε ανθρώπινη παρέμβαση.

«Ήμουν με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο όταν το συνειδητοποίησα…  Στο αστυνομικό τμήμα ζήτησα προστασία. Αυτό που μου είπαν είναι ότι υπάρχει ένα περιπολικό σε όλη τη Δράμα και ότι είναι αδύνατο να προφυλάξει τον κάθε πολίτη χωριστά» δήλωσε η ίδια στην ΕΡΤ.

Μιλώντας χθες στην τοπική ιστοσελίδα voria.gr είπε πως από την αστυνομία έλαβε την απάντηση ότι «δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα». «Του απάντησα ότι το γεγονός πως είμαι ζωντανή δεν σημαίνει ότι δεν έγινε απόπειρα».

Ο δικηγόρος της τόνισε πως πρόκειται ξεκάθαρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ότι η εντολέας του κινδυνεύει, αφού ανά πάσα στιγμή ο δράστης μπορεί να στραφεί εναντίον της. Οι αρχές συγκεντρώνουν καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας της ασφάλειας για να βρουν τον ένοχο.

Η υπόθεση θυμίζει αναπόφευκτα τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και τη θύελλα αντιδράσεων για την άρνηση του «100» να στείλει περιπολικό, ανεξάρτητα από το εάν αποδειχτεί πως πρόκειται για νέο περιστατικό έμφυλης βίας, λόγω της αδυναμίας της ΕΛ.ΑΣ. να προστατεύσει τη ζωή του πολίτη.

efsyn.gr