Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Φυσικός αυτουργός προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό

Συνολικά 60 συλλήψεις έγιναν τις τελευταίες ώρες για την δολοφονική επίθεση στις 7 Δεκεμβρίου στον αστυνομικό των ΜΑΤ, Γιώργο Λυγγερίδη, με ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, έξω από το γήπεδο βόλεϊ «Μελίνα Μερκούρη».

Η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής από την πόλη των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Πιθανότατα να διέφευγε προς την Αλβανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας, επέβαινε σε αυτοκίνητο και κινούνταν προς τα σύνορα.

Στη συνέχεια έγιναν έρευνες και στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στα Χανιά στην Καρδίτσα και στη Σπάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν τουλάχιστον δύο πιστόλια, εκτοξευτήρες ναυτικών φωτοβολίδων, αρκετά βεγγαλικά, ρόπαλα αλλά εντοπίστηκε και ένας ασύρματος συντονισμένος την συχνότητα της αστυνομίας. Επίσης εντοπίστηκαν και ρούχα που φορούσαν κάποιοι οπαδοί το βράδυ της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ.