Κάνει λόγο για αδιαφορία του γιατρού – «Ήταν το πόδι του μέσα στο αίμα, δεν υπήρχαν σεντόνια» – Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Καλλιάνου από την Ιατρική του ΕΚΠΑ και τους Αγγειοχειρουργούς

Παράλληλα, ο Χρήστος Καλλιάνος κατηγορεί το νοσηλευτικό ίδρυμα για παραπληροφόρηση, καθώς στην προχθεσινή και πρώτη ανακοίνωση του «Αττικόν» αναφερόταν πως, μεταξύ άλλων, ο ασθενής έπασχε και από καρκίνο των γεννητικών οργάνων. «Υπάρχει ένα κακούργημα στη μέση. Ο μπαμπάς μου δεν είχε καρκίνο στα γεννητικά όργανα, όποιος συνέταξε την ανακοίνωση δεν είναι γιατρός, αυτά βγήκαν σαν υπεράμυνα της διοικήσεως», σημείωσε ο αδελφός του γνωστού μετεωρολόγου.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε επισημάνει ήδη από την Τετάρτη, κάποιες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου, ότι η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και ότι τις αποφάσεις λαμβάνουν οι γιατροί.
Για την ιστορία, ο Δημήτρης Καλλιάνος διακομίστηκε στις 6 Απριλίου στο νοσοκομείο «Αττικόν» αφού πρώτα εκτιμήθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας για βαριά επιπλοκή από τον σακχαρώδη διαβήτη. Οι γιατροί στο πρώτο νοσηλευτικό ίδρυμα έκριναν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί σε αγγειοχειρουργική κλινική και έτσι μεταφέρθηκε στο «Αττικόν» όπου οι γιατροί διαπίστωσαν γάγγραινα του άκρου του αριστερού ποδιού. Ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 23/4 έκανε συγκοπτικό επεισόδιο, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ.