Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του

«Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέταση

O Δημήτρης Καλλιάνος έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, σε ηλικία 79 ετών. 

 του πατέρα του, ενώ είχε εκφράσει και παράπονα για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένειά του στο νοσοκομείο.

Η περιπέτεια του πατέρα του στο «Αττικόν», η απάντηση Γεωργιάδη και οι εξηγήσεις του νοσοκομείου

Στο μεταξύ, αποφασισμένος να αποκαλύψει όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του πατέρα του εμφανίστηκε ο 

. Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε στο 

 «όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και θα βγουν όλα στο φως. Το τι λέει ο κάθε ένας δεν με ενδιαφέρει. Δεν με απασχολεί η γνώμη τρίτων που δεν γνωρίζουν τι συνέβαινε στο δωμάτιο του πατέρα μου. Υπόσχομαι ότι όλα θα βγουν και τότε θα καταλάβουν ποιος έχει δίκιο. Διότι έχω στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια». 

 Η παραπάνω δήλωση του κ. Καλλιάνου ήταν ένα μήνυμα προς όλους εκείνους, όπως λέει, που χωρίς να γνωρίζουν τι συνέβη στο δωμάτιο που βρισκόταν ο πατέρας του μέχρι να μεταφερθεί στην εντατική, έκαναν δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση. 

Η περιπέτεια του πατέρα του Καλλιάνου για να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του «Αττικόν»

Όλα ξεκίνησαν με το βίντεο που ανήρτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, 

, αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπισή του σε συγκεκριμένο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ακούγοντας κανείς το βίντεο, τού δημιουργούνται ερωτήματα σε σχέση με τη μεταχείριση του ασθενή και τυχόν αδιαφορία από το ιατρικό προσωπικό. Τόσο, όμως, 

, τοποθετούμενοι για το περιστατικό, διαβεβαίωσαν πως ακολουθήθηκε κατά γράμμα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ισχύει για κάθε ασθενή του ΕΣΥ.

Η βασική ένσταση της οικογένειας και αιτία της έντασης που αποτυπώθηκε στο βίντεο, ήταν η παραμονή του 79χρονου εκτός 

 για ημέρες, με τον γνωστό μετεωρολόγο να αφήνει να εννοηθεί ότι εάν είχε μπει νωρίτερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πιθανόν η υγεία του να έβαινε βελτιούμενη.

με δάκρυα στα μάτια κατηγόρησε γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν εδώ και ημέρες ο πατέρας του ότι δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στη φροντίδα του. Μάλιστα, αναφέρθηκε ευθέως στον γιατρό που χειρούργησε τον

 για το διαβητικό πόδι, καθώς και άλλους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι υποστήριζαν πως ο ασθενής πάει καλά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βίντεο, ενώ έπαθε ανακοπή και τελικά εισήχθη σε ΜΕΘ. 

Όπως έγινε γνωστό, το νοσοκομείο το οποίο μπήκε στο στόχαστρο του βουλευτή της ΝΔ είναι το «

». Πριν διακομιστεί σε αυτό ο πατέρας του, είχε μεταφερθεί στην εφημερία του 

, όπου κρίθηκε ότι χρειάζεται μεταφορά σε νοσηλευτικό ίδρυμα με αγγειοχειρουργική κλινική για την αντιμετώπιση βαριάς επιπλοκής από τον σακχαρώδη διαβήτη.

Η ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», που έβγαλε

 μετά τη δημοσιότητα που πήραν οι καταγγελίες του γνωστού μετεωρολόγου, αναφέρει ότι ο 

 εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας του άκρου του αριστερού ποδιού.

, ο ασθενής έπασχε, μεταξύ άλλων, από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων.

«Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων»

«Η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα».

, με την οποία ξεκαθάρισε ότι «κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε». Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για την ορθή ενημέρωση του κοινού έγραψε τα εξής:

«Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.
Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.
Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως».

Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και @kallianos ,πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα…— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 24, 2024

, λέγοντας ότι δεν είναι ευθύνη του κ. Γεωργιάδη αλλά της κλινικής. Μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνει πως ο αγγειοχειρουργός που χειρούργησε τον πατέρα του υποστήριζε ότι ο ασθενής 

. Επίσης, επισήμανε ότι ο Δημήτρης Καλλιάνος δεν εξετάστηκε ποτέ από επιμελητή άλλης ειδικότητας παρά μόνο από ειδικευόμενους. 

«Καθηγητής, διοικητής και υποδιοικητής, μου έλεγαν ότι οι εξετάσεις του πατέρα μου ήταν καταπληκτικές, τέλειες, κάτι παραπάνω από καλές δηλαδή. Και μου έλεγαν ότι οι Ιατροί της κλινικής αποφάσισαν ότι ο πατέρας μου πάει καλά».

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου – Η περιπέτεια στη ΜΕΘ του «Αττικόν» και τα παράπονα του βουλευτή

Τα κορίτσια του Scorpios Bar μιλούν για το μαγαζί, τον τσακωμό τους και τους… μαμάκηδες Έλληνες

«Ευθεία βολή και όποιον πάρει ο Χάρος» – Οι διάλογοι των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Λυγγερίδη