Προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής και θα οδηγηθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής) – και μάλιστα δίχως να μεσολαβεί η διαδικασία της άρσης ασυλίας – ο ανεξάρτητος βουλευτής των Σπαρτιατών Κ. Φλώρος για την επίθεση στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο.

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου διώκεται ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος απειλείται με ποινή 10ετούς φυλάκισης. Δεν τίθεται θέμα βουλευτικής ασυλίας.

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, όπως ξεκαθάρισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κώστας Τασούλας, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στην επίθεση τον βουλευτή της Ελληνική Λύση «έχουμε βιαιοπραγία κατά την άσκηση καθηκόντων τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη» προσθέτουμε πως «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα» αναφέροντας πως «έδωσα εντολή στη φρουρά να προσαχθεί ενώπιον των αρχών».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «στοιχειοθετείται το αδίκημα της βιαιοπραγίας» και αξιοποιείται η διαδικασία για «να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία». Τόνισε επίσης πως «θα σταλούν τα πρακτικά και οι μαρτυρίες των αστυνομικών στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω».

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την άρση της Ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει για συκοφαντική δυσφήμιση ο Ευστάθιος Φλώρος, πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης και πατέρας του ανεξάρτητου, προερχόμενου από τους Σπαρτιάτες, βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, κατηγορώντας τον ότι κρύβεται πίσω από εικονικό λογαριασμό στο Τwitter.

Πριν ο κ. Φλώρος γρονθοκοπήσει τον βουλευτή της Ελ. Λύσης, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους και όταν οι δύο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών τον έπιασε από τον γιακά και τον έριξε κάτω.

Το επεισόδιο ξέσπασε όταν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, είπε από το βήμα της Βουλής ότι δεν σχετίζεται ο κ. Βελόπουλος με τη μήνυση. Στη συνέχεια, ο κ. Φλώρος φώναξε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.