// ΔΗΜΟΦΙΛΗ 25.04.24, 23:06Σοκ στους νεοδημοκράτες, τους προετοιμάζει για μεγάλο στραπάτσο ο Μητσοτάκης: Έριξε τον πήχη των ευρωεκλογών κατά 7,5 μονάδες 9 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές – Θα μπορούσαν να γίνουν άλλα πραγματα επικοινωνιακά για τα Τέμπη – “αφύπνιση” … η δολοφονία της Κυριακής 25.04.24, 20:17Κατακεραυνώνει ο Κασσελάκης τη ΝΔ για το “όλοι μαζί τους σκοτώσαμε στα Τέμπη” της Φλέσσα: “Το ξέρατε ότι είσαστε δολοφόνοι; Η ντροπή φτάνει στα άκρα – Βάφτισαν μία ολόκληρη κοινωνία συνένοχη στο έγκλημα” 25.04.24, 12:42Ισοπεδώνει ο Νίκος Πλακιάς το θράσος Φλέσσα: “Να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε” 9.04.24, 19:25“Βόμβα” από το Newsweek: Ο Μητσοτάκης παραχωρεί F16 στην Ουκρανία! Σφοδρότατη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ: “Τον καλούμε να διαψεύσει άμεσα και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό” 10.03.24, 17:38«Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή» για Καραμανλή ! Όχι ΣΥΡΙΖΑ στην συγκάλυψη για τα Τέμπη, ευθύνες σε δύο ακόμα πολιτικά πρόσωπα για την 717! Τι αναφέρεται στο πόρισμα

ηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίαζαν τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ επισημαινοντας ότι, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε με τον τρόπο του ότι φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον μοναδικό του αντίπαλο, ακριβώς επειδή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ διαθέτει ένα συγκροτημένο και με ευρεία απήχηση σχέδιο για την προοδευτική αλλαγή. Το γεγονός ότι ο κ. Μηστοτάκης έσπευσε να χαμηλώσει ο ίδιος τον πήχη στο 33 % που πήρε η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του 2019, τονιζαν, είναι άκρως ενδεικτικό του «βέρτιγκο» στο οποίο έχει περιέλθει. Την ημέρα που Financial Times αναλύουν λεπτομερώς γιατί η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, θα συστήναμε στον κ. Μητσοτάκη να ξαναδεί με άλλο μάτι το τρίπτυχο Αρχή- Μέση- Τέλος…».

Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή “αλαζονεία του 41%”» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μίλησε απαξιωτικά για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε, κατ΄ εντολή των ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων του, να προσποιηθεί ότι κατανοεί πως τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται».

Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της κυβέρνησης της ΝΔ. Γι αυτό και ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας τον πήχη των ευρωεκλογών στο σημείο της αντίστοιχης αναμέτρησης του 2019, όταν το κόμμα του είχε καταγράψει 33%, έσπευσε εκ προοιμίου να προεξοφλήσει την μεγάλη πτώση της ΝΔ, σε σύγκριση με τις εθνικές κάλπες του περασμένου καλοκαιριού» υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι:

«Μπροστά στην εκλογική αποτυχία, πάτησε πάλι σε δύο βάρκες: από τη μία εμφάνισε εαυτόν ως πολέμιο της «ακροδεξιάς πολυκατοικίας» και του φασισμού, παρότι πριν από λίγες ώρες ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντούσε ξεκάθαρα «ναι» στην ερώτηση αν η ΝΔ θέλει τις ψήφους εκείνων που στήριξαν τους νεοναζί «Σπαρτιάτες». Από την άλλη προσπαθεί να κλείσει το μάτι στα ακροατήρια «δεξιά της ΝΔ», επιδιδόμενος με μεγαλοστομίες στο αγαπημένο σπορ της δεξιάς, το εμπόριο πατριωτισμού, προστασίας των συνόρων, τάξης και ασφάλειας. Και απαντώντας με μισόλογα για το αν τελικά ο ίδιος θέλει ή όχι τις ψήφους αυτές».

«Αντιμέτωπος με την οργή της κοινωνίας για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, αναγκάστηκε να ψελλίσει ότι η Εξεταστική Επιτροπή άφησε «άσχημη γεύση». Ωστόσο, επανέλαβε τα περί θεωριών συνωμοσίας, προσβάλλοντας εκ νέου τους συγγενείς των θυμάτων και όσους αγωνίζονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη» τονίζει ακόμα το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου.

Αναφορικά με την ακρίβεια και την παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός «αρκέστηκε σε γενικολογίες περί μείωσης των φόρων και αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της κυβέρνησής του, την ώρα που το ελληνικό κράτος για το 2022 και το 2023 μάζεψε 4 δισ. ευρώ παραπάνω από όσα είχε βάλει στόχο».

Και καταλήγει τονίζοντας ότι: «Αν σε ένα πράγμα έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι όλα τα παραπάνω θα κριθούν από τους πολίτες. Είναι οι μόνοι που μπορούν να στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική αντεπίθεση»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%». Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ (25.4.24), μίλησε απαξιωτικά για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε, κατ΄ εντολή των ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων του, να προσποιηθεί ότι κατανοεί πως τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται.

Επιχείρησε ανεπιτυχώς να δικαιολογηθεί για τον χυδαίο χαρακτηρισμό «εισαγόμενος» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέροντας ότι «καλό είναι να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί». Μια «αυτοκριτική» με καθυστέρηση και περισσή υποκρισία.

Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της κυβέρνησης της ΝΔ. Γι αυτό και ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας τον πήχη των ευρωεκλογών στο σημείο της αντίστοιχης αναμέτρησης του 2019, όταν το κόμμα του είχε καταγράψει 33%, έσπευσε εκ προοιμίου να προεξοφλήσει την μεγάλη πτώση της ΝΔ, σε σύγκριση με τις εθνικές κάλπες του περασμένου καλοκαιριού.

Μπροστά στην εκλογική αποτυχία, πάτησε πάλι σε δύο βάρκες: από τη μία εμφάνισε εαυτόν ως πολέμιο της «ακροδεξιάς πολυκατοικίας» και του φασισμού, παρότι πριν από λίγες ώρες ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντούσε ξεκάθαρα «ναι» στην ερώτηση αν η ΝΔ θέλει τις ψήφους εκείνων που στήριξαν τους νεοναζί «Σπαρτιάτες». Από την άλλη προσπαθεί να κλείσει το μάτι στα ακροατήρια «δεξιά της ΝΔ», επιδιδόμενος με μεγαλοστομίες στο αγαπημένο σπορ της δεξιάς, το εμπόριο πατριωτισμού, προστασίας των συνόρων, τάξης και ασφάλειας. Και απαντώντας με μισόλογα για το αν τελικά ο ίδιος θέλει ή όχι τις ψήφους αυτές.

Αντιμέτωπος με την οργή της κοινωνίας για την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, αναγκάστηκε να ψελλίσει ότι η Εξεταστική Επιτροπή άφησε «άσχημη γεύση». Ωστόσο, επανέλαβε τα περί θεωριών συνωμοσίας, προσβάλλοντας εκ νέου τους συγγενείς των θυμάτων και όσους αγωνίζονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Τέλος, ενώ αναγνώρισε ότι «οι τιμές στο σούπερ μάρκετ είναι 30% κατά μέσο όρο πιο υψηλές από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια», αρκέστηκε σε γενικολογίες περί μείωσης των φόρων και αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της κυβέρνησής του, την ώρα που το ελληνικό κράτος για το 2022 και το 2023 μάζεψε 4 δισ. ευρώ παραπάνω από όσα είχε βάλει στόχο.

Αν σε ένα πράγμα έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι όλα τα παραπάνω θα κριθούν από τους πολίτες. Είναι οι μόνοι που μπορούν να στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική αντεπίθεση.

– Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έπεσε μόνος του μεσα στην παγίδα που έστησε με τους Σπαρτιάτες!

την ανησυχία που έχει κυριεύσει το Μαξίμου λόγω της καλπάζουσας απήχησης Κασσελάκη στην ευρύτερη κοινωνία, όπως αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, αποδίδει η Κουμουνδούρου τις αλλεπάλληλες ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον του. Τα στελέχη στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «βλέπουν» μάλιστα μια απόπειρα αναβίωσης του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου με την συνδρομή του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Αριστεράς, καθώς και τα δυο κόμματα υπολείπονται σημαντικά. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : «Μάταια αναζητήσαμε να βρούμε έστω μια αντίδραση των κομμάτων της λεγόμενης κεντροαριστεράς μετά την δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» τόνισε πως θα ήθελε οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι των Σπαρτιατών να ενισχύσουν το κόμμα του κ. Μητσοτάκη στις Ευρωεκλογές. Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά ανάλωσαν, όπως φαίνεται, τόσο πολλή ενέργεια στην ενασχόληση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν τον βουλευτή της κυβέρνησης. Ή απλά μπορεί για μία ακόμη φορά να προσπάθησαν να προστατέψουν τον σύμμαχο τους, ως γνήσια δεκανίκια. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση…» Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως «το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι αντίπαλος του Μητσοτάκη είναι εκ των πραγμάτων ο Στ.Κασσελάκης, γι’ αυτό θα δούμε πολλά», σχολίαζαν χαρακτηριστικά, θέτοντας εαυτούς σε αυξημένη… ετοιμότητα Άμεση ήταν ως εκ τούτου η απάντηση του Στ.Κασσελάκη στο νέο προπαγανδιστικό αφήγημα περί δήθεν «φλερτ» με την ακροδεξιά. Σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφού χαρακτήρισε τη Ν.Δ. ως ένα « ποτ πουρί Δεξιάς και Ακροδεξιάς» επανέλαβε με έμφαση την χθεσινή του δήλωση ότι δεν ενδιαφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι των Σπαρτιατών. «Οι νεοναζί ψηφοφόροι δεν μας αφορούν. Είναι έξω από τον κόσμο, τον πολιτισμό και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η χαρακτηριστική του φράση. Η ανάρτηση « Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών: «Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και θέλει την ψήφο όλων, όπως και να αυτοπροσδιορίζονται», αναφερόμενος στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών. Ο κ. Ρωμανός είπε νωρίτερα πως «σε ένα κανονικό κόμμα» όσοι έχουν τέτοιες απόψεις «θα διαγράφονταν». Θα περίμενα από τον κ. Μητσοτάκη την άμεση διαγραφή του κ. Θεοδωρικάκου, αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η ΝΔ είναι ένα ποτ πουρί Δεξιάς και Ακροδεξιάς, όπου όλοι οι Ακραίοι χωράνε, από υποψηφίους ευρωβουλευτές μέχρι ψηφοφόρους. Οι κεντρώοι που ψήφισαν ΝΔ ας αναρωτηθούν τι σχέση έχουν με αυτά τα «λουλούδια» και ας κάνουν αυτή τη φορά την επιλογή που τους αξίζει. Προσωπικά, το ξεκαθάρισα μονολεκτικά και απόλυτα: ΟΧΙ. Οι νεοναζί ψηφοφόροι δεν μας αφορούν. Είναι έξω από τον κόσμο, τον πολιτισμό και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Στ.Κασσελάκης, ξεκαθαρίζοντας απολύτως την θέση του, καταδεικνύοντας ταυτοχρόνως στην πραγματική υπόσταση της Ν.Δ.

Η παγίδα… Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η Ν.Δ. έπεσε μόνη της μέσα στην παγίδα που επιχείρησε να στήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέθεσε ανεπανόρθωτα το κόμμα του, ακυρώνοντας έτσι την προσπάθεια του Μαξίμου να «προβοκάρει» τον Στ.Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος γύρος επιθέσεων από τη Ν.Δ. προεξάρχοντος αυτή την φορά του Ν.Ρωμανού, βασίστηκε στην απάντηση που έδωσε στο ΚΟΝΤΡΑ ,ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β.Κασσελάκης: «Το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων, προσπαθούν να τις απαγορεύσουν. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι», είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο οποίος επανήλθε με ανάρτηση του στην οποία ξεκαθάριζε ότι: «Σε χθεσινή μου τοποθέτηση στην εκπομπή της κυρίας Νατάσας Γιάμαλη στο Κόντρα κι απαντώντας σε ερώτηση που αφορά τις ψήφους των Σπαρτιατών, εξέφρασα την προσωπική άποψη πως κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Από κει και πέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες». Σκληρή ήταν και η απάντηση στην Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Γραφείου Τύπου το οποίο σε ανακοίνωση του υπενθύμισε ότι μόνον ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ευθέως και απερίφραστα ότι ΔΕΝ θέλουμε τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων. «Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει το ίδιο; Τον προκαλούμε…» Η ανακοίνωση «Είναι προκλητικό να κουνάει το δάκτυλο η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με την Ακροδεξιά. Το κόμμα που έχει αντιπρόεδρο προερχόμενο από το ΛΑΟΣ. Το κόμμα που έχει ως νούμερο 2 στο Μέγαρο Μαξίμου τον «τσεκουράτο» Μάκη Βορίδη. Το κόμμα που παρουσίασε με δόξες και τιμές ως υποψήφια ευρωβουλευτή την Ελεονώρα Μελέτη που ξέπλενε τον φασίστα Χρυσαυγίτη, καταδικασμένο ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης με τηλεοπτική της συνέντευξη. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εκεί, άλλωστε, στις ολοκληρωτικές αντιλήψεις και την τοξικότητα της Ακροδεξιάς, παραπέμπουν οι ωμές παραβιάσεις του κράτους δικαίου για τις οποίες εγκαλείται η Ελλάδα από το State Department, την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο. Μαζί με την Ακροδεξιά καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου έχοντας απέναντι το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων. Δυστυχώς για τη ΝΔ όλοι γνωριζόμαστε καλά σε αυτό τον τόπο. Να προσθέσουμε ότι μόνο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ευθέως και απερίφραστα ότι ΔΕΝ θέλουμε τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων. Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει το ίδιο; Τον προκαλούμε…» Κατόπιν αυτών ο Τ. Θεδωρικάκος, επιχείρησε να αναδιπλωθεί, προκαλώντας νέα αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΠΕΡΙΟΔΕΊΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ Στην Σάμο και την Χίο θα βρεθεί την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Την Πέμπτη περιόδευσε σε Λέρο, Αγαθονήσι, Πάτμο, Αρκιούς και Ικαρία. Κατά τα συνομιλίες του με τους κατοίκους που τον υποδέχονται σε θερμό κλίμα, οι πολίτες εστιάζουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο αυτό της ακρίβειας αλλά και την έλλειψης υποδομών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες, ενώ πρόσθεσε πως τα νησιά δεν μπορεί να αποτελούν τόπο επίσκεψης για τα πολιτικά πρόσωπα μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Έπίσης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη στήριξη της νησιωτικότητας. Από ‘κει και πέρα, υπογράμμισε πως η πολιτική ανατροπή είναι στο χέρι των όλων των Ελλήνων, με αφετηρία το κίνημα που χτίζεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους.