Σε οικονομικό αδιέξοδο ο αρχικός εκμισθωτής ζήτησε να αναλάβει άλλος τη λειτουργία του καταστήματος

Θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του το καφέ του πάρκου Προσκόπων στην Αλεξανδρούπολη, για κατοίκους και επισκέπτες, μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία είχε βάλει λουκέτο.
Η επιχείρηση που είχε αρχικά νοικιάσει το χώρο, τον οποίο και λειτουργούσε από το 2013, με αίτημά της προς την ιδιοκτήτρια ΤΙΕΔΑ, ζήτησε να αναλάβει άλλος ενοικιαστής τη λειτουργία και διαχείριση του καταστήματος.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, στο κατάστημα έγιναν τα τελευταία χρόνια εργασίες ολικής ανακαίνισης κόστους άνω των 480.000 ευρώ, τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες ήταν αναγκαίες προκειμένου να καταστεί κατάλληλο για τον προορισμό του και ασφαλές για τους θαμώνες.
Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, το κατάστημα έμεινε ανά διαστήματα, επί μήνες κλειστό, από το 2020 ως το 2022, προκαλώντας μεγάλη οικονομική βλάβη στην επιχείρηση, με δραματική μείωση εσόδων και μείωση τζίρου, ακόμη και τα διαστήματα που η εστίαση λειτουργούσε με περιορισμούς. Η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της επιχείρησης από τον όμιλο στον οποίο ανήκει, όπως έγινε πολλάκις στο παρελθόν, δεν είναι πλέον δυνατή, όπως αναφέρει η αρχική εκμισθώτρια, η οποία επικαλείται και λόγους υγείας που καθιστούν υπέρμετρα δύσκολη την άσκηση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στο αναψυκτήριο του Πάρκου Προσκόπων.
Έτσι, και όπως προβλέπεται από τους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης που υπέγραψαν οι δύο πλευρές το 2013, υποβλήθηκε αίτημα προς την ΤΙΕΔΑ, προκειμένου να εγκρίνει τη μεταβίβαση της μίσθωσης του αναψυκτηρίου, ώστε τα συμβαλλόμενα μέρη να είναι η ΤΙΕΔΑ ΑΕ και ατομική εταιρία άλλου ιδιώτη, που θα νοικιάζει και θα λειτουργεί το κατάστημα έως τον Οκτώβριο του 2025, οπότε και λήγει το συμβόλαιο μεταξύ της αρχικής εκμισθώτριας και της ΤΙΕΔΑ.
Κ.Η.