Τα drones αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της εποχής μας και όλα δείχνουν ότι αυτό έχει αύξοντα ρυθμό.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ιπτάμενα drones ή ακόμα και εδάφους. Όμως, η εξέλιξη είναι τόσο γρήγορη που πολύ σύντομα θα δούμε υποβρύχια drones.

Η Aurora Flight Sciences, μία εταιρεία που ανήκει στην Boeing και γενικά εξειδικεύεται στα αεροσκάφη, αποκάλυψε ότι διδάσκει drones να μεταφέρουν προμήθειες, καύσιμα και πυρομαχικά από ένα πλοίο σε ένα άλλο. Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο εμπνεύστηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ, όταν το έκανε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η Aurora διδάσκει τα drones τη διαδικασία μέσω του FALCON. Πρόκειται για ένα κέντρο ελέγχου από όπου μπορούν να διαχειρίζονται τα θαλάσσια drones και να τους διδάσκουν πώς να ανταποκρίνονται σε απροσδόκητες καταστάσεις.

Η εταιρεία συνεργάζεται με το MIT Aerospace Controls Laboratory και το MIT Marine Autonomy Laboratory για το πρότζεκτ και πρόσφατα ανακοίνωσε, ότι η ολοκλήρωση της σειράς δοκιμών στον ποταμό Charles της Βοστώνης έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως έχει τώρα η κατάσταση, η διαδικασία απαιτεί ανθρώπους για να διεκπεραιωθεί. Επόμενος στόχος της Aurora είναι να καταφέρει το drone να ολοκληρώνει τη διαδικασία αυτόνομα και χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.