Η γερμανική εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων, έχοντας ως κορυφή ένα απίστευτο SUV με εξωφρενικές επιδόσεις.

Η Mercedes-AMG ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά ένα hyper-SUV 1.000 ίππων, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2026 και είναι έτοιμο να αμφισβητήσει επίλεκτους αντιπάλους όπως η BMW XM και η Lotus Eletre.

Ξεφεύγοντας από την κλασική σχεδιαστική προσέγγιση της Mercedes-Benz, αυτό το SUV θα είναι ένα αυτόνομο project της Mercedes-AMG, που υπόσχεται ξεχωριστό στυλ και εσωτερικό σχεδιασμό παρόμοιο με το GT Coupé και το GT 4-Door Coupé.

Μια πρώτη γεύση θα πάρουμε μέσω ενός επερχόμενου concept που πιθανότατα θα παρουσιαστεί φέτος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα διαθέτει ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V, πατενταρισμένους ηλεκτροκινητήρες αξονικής ροής και μια αποκλειστική έκδοση του λειτουργικού συστήματος MB.OS της Mercedes, που εσωτερικά θα ονομάζεται AMG.OS.

Χτισμένο στη νέα πλατφόρμα AMG.EA, που μοιράζεται με το επερχόμενο 4θυρο κουπέ GT, αυτό το SUV θα αντιπροσωπεύει ένα τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός, διαθέτοντας νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρες της Yasa, γνωστούς για τη μεγάλη πυκνότητα ισχύος και ροπής τους.

Με πιθανές εκδόσεις με ένα ή δύο κινητήρες, με κίνηση στους πίσω τροχούς αλλά και τετρακίνηση, το νέο SUV θα μπορούσε να έχει πάνω από 1.000 ίππους, αφήνοντας υποσχέσεις για επιδόσεις που θα καθηλώνουν.

Η παραγωγή θα γίνεται παράλληλα με το GT 4-Door Coupé στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Sindelfingen, σηματοδοτώντας μια σημαντική επέκταση της ηλεκτρικής γκάμας της AMG.

Παράλληλα με το super-SUV, η AMG σχεδιάζει να παρουσιάσει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των CLA, GLA και GLB, φέρνοντας ακόμα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων στην αγορά.