Άγιοι Ανάργυροι: Αναπαράσταση της δολοφονίας της Κυριακής, ζητά η μητέρα της

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κέλλυς Χεινοπώρου, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων και στον Νίκο Χατζηνικολάου, η μητέρα της 28χρονης, η οποία λόγω ισχυρού μετατραυματικού σοκ κατέθεσε χωρίς παρουσία, αλλά με υπόμνημα, στην κατάθεσή της στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων σήμερα ζήτησε να εξεταστεί ενδελεχώς το βιντεοληπτικό υλικό και να κατασχεθεί όλο το καταγραφικό του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα, το υπόμνημα αναφέρει:

Να κατασχεθούν όλες οι κάμερες, όχι μόνο του τμήματος, αλλά και των γειτονικών κτιρίων και να δοθούν όλα τα πρωτότυπα βίντεο, όχι μόνο κατά τα επίμαχα λεπτά του φόνου, αλλά 24ώρες πριν και μετά την δολοφονική επίθεση
Τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί από την μητέρα του θύματος, θα πρέπει να εξετάσει, μαζί με τις αρχές, όλα τα βίντεο
Ζητά να μπουν στη δικογραφία όλες οι απομαγνητοφωνήσεις συνομιλίων των αστυνομικών με την άμεση δράστη, μια ώρα πριν τον φόνο, για να αξιολογηθούν όχι μόνο οι αντιδράσεις των αστυνομικών αλλά και να διερευνηθεί πόσα περιπολικά βρίσκονταν στην περιοχή τα κρίσιμα λεπτά, και ήταν ή όχι διαθέσιμα…
Η μητέρα της Κυριακής ζητά ακόμη να μπουν στη δικογραφία απομαγνητοφωνήσεις από συνομιλίες κατοίκων της περιοχής στην Άμεση Δράση για να αναφέρουν πληροφορίες για τον φόνο, ενώ ζητά να γίνει αναπαράσταση στο σημείο

Η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής, Έλενα Τζούλη, δήλωσε ότι «η ανακρίτρια έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας, προκειμένου να κατασχεθεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό στο σύνολό του, γιατί εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, κατά παράβαση καθήκοντος δεν έχει κατασχεθεί αυτό, με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων».

Η μητέρα στο υπόμνημά της ζήτησε οι αρχές να της επιστρέψουν τα ρούχα που φορούσε η Κυριακή το βράδυ του φόνου, όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, ενώ ζήτησε να αποσφραγιστεί το σπίτι που διέμενε τις τελευταίες ημέρες της ζωής της , ώστε μπορέσει εκεί να τελέσει τρισάγιο στην μνήμη του παιδιού της.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η ιατροδικαστική, για τα σημεία στα οποία έχουν καταφερθεί τα χτυπήματα. Αν, δηλαδή, από τις πέντε μαχαιριές που της κατάφερε οι τέσσερεις δεν ήταν θανατηφόρες, αλλά ήταν η μια», αναφέρει η Ελένη Μαζαράκη, δικηγόρος του πατέρα του θύματος.

Η έκθεση αυτοψίας των αρχών καταδεικνύει ότι η άτυχη Κυριακή χτυπήθηκε στην πλάτη, στο μέτωπο, αλλά και στο στήθος.

Σύμφωνα με το έγγραφο, από την έκθεση αυτοψίας των αρχών, φαίνεται πως το 28χρονο κορίτσι χτυπήθηκε στην πλάτη, στο μέτωπο αλλά και στο στήθος. Μάλιστα, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, η άτυχη Κυριακή έφερε τραύμα άμυνας στα χέρια, καθώς προσπάθησε να σωθεί πιάνοντας το μαχαίρι. Την ίδια στιγμή οι γονείς του θύματος καταγγέλλουν ότι ο δράστης είχε τον χρόνο, εξαιτίας τη μη έγκαιρης παρέμβασης του σκοπού, να γυρίσει το σώμα του θύματος και να το χτυπήσει στο στήθος.

Η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής, Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «το θανατηφόρο χτύπημα ήταν στο στήθος, την γύρισε και την χτύπησε στήθος … ξεψύχησε αβοήθητη».

Δείτε το βίντεο: