ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις αποκαλύψεις που διαδέχονται τη στυγερή γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, χαρακτηρίζοντάς τις ως “ανατριχιαστικές και εξοργιστικές”.

“Η αποστροφή «το περιπολικό δεν είναι ταξί» του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης σε συνέχεια της αδράνειας των αξιωματικών στο Α.Τ. απέναντι στην 28χρονη Κυριακή που αναζήτησε ασφάλεια και προστασία από τον δολοφόνο της, είναι γροθιά στο στομάχι“, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Όσον αφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης σημειώνει ότι “η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. «Διαφημίζει» μέτρα για τη βία κατά των γυναικών και δεν έχει προβεί στο αυτονόητο: την κατάλληλη εκπαίδευση των αστυνομικών και την ενίσχυση των υπηρεσιών. Η βαριά εγκληματικότητα γιγαντώνεται και οι πολίτες δεν νιώθουν ασφάλεια ούτε στις γειτονιές τους”.

Ταυτόχρονα στρέφει τα βέλη του και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για “πρωτόκολλα ενεργειών και επιχειρησιακούς κανονισμούς, που η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ερμηνεύει κατά το δοκούν“.