Μια εβδομάδα παράταση, έως τις 8 Απριλίου, πήρε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο 4ήμερο διαδικτυακό σεμινάριο εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στην επιχείρηση, που προσφέρεται στο πλαίσιο της υπηρεσίας AHK Akademie, στις 11, 16, 18 & 24 Απριλίου 2024, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Μετά την ολοκλήρωση του διαδικτυακού σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν και να παρουσιάσουν, μέσω ενός πρακτικού Project που θα αναπτύξουν με τη βοήθεια των εισηγητών, πώς μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες τους να γίνουν πιο βιώσιμες και να προωθήσουν την πράσινη ενεργειακή πολιτική. Τέλος, όλες οι επιχειρήσεις που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αυτό το διαδραστικό σεμινάριο, θα προβληθούν στις δράσεις επικοινωνίας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

 Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου, επαγγελματίες από διάφορους τομείς θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν πλήρως με τις τεχνικές για την εξοικονόμηση και αποδοτική χρήση ενέργειας στην επιχείρηση που εργάζονται. Θα μάθουν επίσης, μέσα από απλά παραδείγματα της καθημερινής ζωής, το πόσο μεγάλο είναι το αποτύπωμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής κάθε ενδιαφερόμενου στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvTM_cFr9S2t6m3BnMDbr3m5Pc_DyVDKu5-gNUtYCLNM5c1Q/viewform?usp=sf_link

Το σεμινάριο είναι συνέχεια της πετυχημένης σειράς εκπαιδεύσεων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe 2.0 και πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα για 8 συναπτά έτη. Το παρόν σεμινάριο αναμένεται να έχει το ίδιο θετικό αποτύπωμα στους εργαζόμενους που θα το παρακολουθήσουν, καθώς οι ίδιοι θα ενεργήσουν ως “Energy Scouts” και θα διερευνήσουν τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων που έχει η επιχείρησή τους. Η εισαγωγή στην προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση ενεργειακών ή άλλων πόρων αποτελούν τις κύριες θεματικές ενότητες του σεμιναρίου.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Το παρόν σεμινάριο υποστηρίζουν στην Ελλάδα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το κόστος συμμετοχής ποικίλει ανάλογα με την κατηγορία συνδρομής, που έχουν επιλέξει τα Μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ως κάτωθι:

·         Κατηγορία Μέλους Premium: 100€ /συμμετοχή

·         Κατηγορία Μέλους Performance: 160€ /συμμετοχή

·         Κατηγορία Μέλους Partner/Basic/Startup: 260€ /συμμετοχή

·         Μη Μέλος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: 360€ /συμμετοχή

Πληροφορίες για την κατάθεση του τέλους συμμετοχής θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: https://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/ahk-akademie/translate-to-greek-energy-scouts-greece-2024 ή μπορεί να απευθυνθεί στο E-Mail: m.kaframani@ahk.com.gr και στα τηλέφωνα 210 6419040,/-028 του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.