Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όπως και οι σαρωτικές αλλαγές στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, συνεπεία της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής το βράδυ της Δευτέρας (1/4), από τον 39χρονο πρώην φίλο της, έξω από το εν λόγω τμήμα.

Λίγη ώρα αργότερα μετά από την απόφαση για το «ξήλωμα» του Διοικητή αλλά και του αστυνομικού του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα ο οποίος επίσης απομακρύνθηκε από τη θέση του, ακολούθησε η καρατόμηση άλλων τεσσάρων αστυνομικών του συγκεκριμένου τμήματος.

Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, η οδηγός της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας και ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για την διαλεύκανση του τραγικού περιστατικού της δολοφονίας της 28χρονης καθώς και όσων προηγήθηκαν είναι σε εξέλιξη από την ΕΛ.ΑΣ. Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, κάτι που ισχύει και για τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Άπαντες οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ελέγχονται ενδελεχώς και στο Α.Τ. και στο 100, έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

«Περί την 22:10 ώρα της 01/04/24 προσήλθαν στην Υπηρεσία μου, ένας άνδρας και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας, η οποία μου ανέφερε ότι φοβάται κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος, προκειμένου να επιληφθεί. Μετά από δέκα λεπτά περίπου κατέβηκαν και οι δύο, με χαιρέτησαν και απομακρύνθηκαν πεζοί προς πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ που είναι κοντά στην Υπηρεσία μου. Μετά από λίγο, άκουσα τον άνδρα που συνόδευε την γυναίκα να λέει: «Την σπρώχνει».

Αμέσως βγήκα από την σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και έναν άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά, πλησιάζοντας προς την σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από την γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το σώμα της. Αστραπιαία, ο άνδρας αυτός με το μαχαίρι που κρατούσε, το έστρεψε στον εαυτό του, αλλά με το πόδι μου το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα, καθώς και τον εαυτό μου».