Καλαμαριά: Πλήθος κόσμου στη συναυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων των Τεμπών – ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ

Μια ιδιαίτερη συναυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (31/3) στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης».

Συνολικά 40 μουσικοί ντυμένοι στα μαύρα παρουσίασαν μία γκάμα μουσικών ακουσμάτων, όπως μέρη των Requiem, των Mozart, Verdi και Faure, συνθέσεις των Puccini και άλλων, παρουσία πλήθους κόσμου.

Επίσης, στη συναυλία έγινε και η πρεμιέρα των έργων των Η. Ουζούνη και Ι. Σιούτη, των συνθετών που επιλέχθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα για νέα έργα που διεξήγαγε η Ορχήστρα, γραμμένα ειδικά για αυτό το γεγονός.

“Μήνυμα δικαιοσύνης στέλνει η σημερινή συναυλία για την τραγωδία των Τεμπών”, τόνισε σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι να στηριχτούν συναισθηματικά οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων, καθώς η μουσική και ο πολιτισμός ήταν ανέκαθεν ο πλέον συμβολικός τρόπος, αφού μιλά κατευθείαν στην καρδιά.

Σημειώνεται ακόμη ότι η συναυλία διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς.