Σε ερωτικά κίνητρα αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κεντρική πλατεία στην πόλη της Κέρκυρας.

Το θύμα της επίθεσης κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς η κατάσταση του έχριζε περαιτέρω εκτίμησης από αγγειοχειρούργο, λόγω του τραύματος που φέρει στον μηρό.

Στο Νοσοκομείο φρουρούμενος βρίσκεται και ο 17χρονος δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αρχικά διαπληκτισμός μεταξύ των ανηλίκων που πήρε διαστάσεις και εξελίχθηκε σε συμπλοκή με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραβήξει μαχαίρι. Η συμπλοκή έγινε μεταξύ ενός 14χρονου μαθητή γυμνάσιου και ενός 17χρονου μαθητή λυκείου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο λεκτικός τσακωμός τους κατέληξε σε αιματηρή επίθεση, όταν ο 17χρονος τράβηξε μαχαίρι και επιτέθηκε στον 14χρονο.

Αύριο θα κριθεί αν ο δράστης κληθεί σε απολογία με τη διαδικασία του αυτοφώρου ή αν η Εισαγγελία θα διατάξει να αφεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ελεύθεροι παραπέμποντας την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο.

Πρόκειται για τους Ρ.Α., ετών 17, θύτη του μαχαιρώματος και τους Χ.Ι., 14 ετών και Λ.Κ., 17 ετών που δέχθηκαν τα χτυπήματα, ενώ ο Ρ.Σ. ήταν απλά περαστικός που προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Δείτε τα βίντεο:

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο 17χρονος Ρ.Α., θύτης του μαχαιρώματος, είχε σχέση με την αδελφή του 14χρονου Χ.Ι. Για άγνωστο λόγο (διερευνάται αν υπήρξε ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμού), ο Ρ.Α. συναντήθηκε με τους Χ.Ι. και Λ.Κ. που ήταν παρέα και με άλλα παιδιά στο Σαρόκο, όταν ο Ρ.Α. επιτέθηκε φραστικά στην παρέα αυτή. Ακολούθησε συμπλοκή με χτυπήματα κατά του Ρ.Α., με τον τελευταίο να βγάζει από την τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο τύπου σουγιά καταφέρνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε μηρό, πλευρά και χέρια στους Χ.Ι. και Λ.Κ., με ένα από αυτά να βρίσκει στο πόδι τον Ρ.Σ. που πήγε να τους χωρίσει.

Ο 17χρονος θύτης τράπηκε αμέσως σε φυγή, όταν είδε ότι μαχαίρωσε τους δύο επίσης ανήλικους ενώ έσπευσαν ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες εκτός κινδύνου και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κόντρα προϋπήρχε εδώ και μερικές εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής η δικογραφία σχηματίζεται καθώς η προανάκριση συνεχίζεται από την Αστυνομία, ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται να σχηματιστούν οι κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση οπότε και θα αποφασιστεί από τις εισαγγελικές αρχές η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης.

Έχουν κυκλοφορήσει ήδη βίντεο που απεικονίζουν τη συμπλοκή ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές είναι πλούσιο.