Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έδωσαν τα χέρια με δεκάδες ανθρώπους που βρέθηκαν έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών.

Ήταν η πιο σημαντική δημόσια εμφάνιση για τον μονάρχη από τη διάγνωσή του με καρκίνο τον περασμένο μήνα.

Ο 75χρονος μονάρχης ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος και η επίσκεψή του θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα πολύ «σημαντικό» βήμα στην ανάρρωσή του από τον καρκίνο, ανέφερε πηγή του Παλατιού.

Σε μια γλυκιά στιγμή, μάλιστα, ο βασιλιάς και η βασίλισσα κλήθηκαν να μεταφέρουν τις «καλύτερες ευχές» στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, από ένα μέλος του κοινού.

Μια γυναίκα που κρατούσε μια ουαλική σημαία, ντυμένη με ένα ασορτί κόκκινο παλτό και καπέλο, φώναξε τη βασίλισσα για να τραβήξει την προσοχή της, «Μεγαλειοτάτη, Μεγαλειοτάτη».

«Τις καλύτερες ευχές στην πριγκίπισσα της Ουαλίας», είπε στη συνέχεια με την Καμίλα να γνέφει καταφατικά. Στο πλευρό της, ο βασιλιάς Κάρολος απάντησε: «Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο βασιλιάς Κάρολος εθεάθη να κάνει χειραψία με 56 άτομα ενώ του έδωσαν μια αυτοσχέδια ευχετήρια κάρτα και υποσχέθηκε στους royal fans ότι κάνει το καλύτερο δυνατό.

Η γυναίκα που ζήτησε να μεταφερθούν οι ευχές της στην Κέιτ Μίντλετον είπε ότι έχει έναν σκύλο ράτσας King Charles spaniel που ονομάζεται Καμίλα και είναι 17 ετών.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν έδωσαν το παρών στην πασχαλινή λειτουργία καθώς η Κέιτ συνεχίζει να αναρρώνει ιδιωτικά με τα τρία μικρά παιδιά της στο Amner Hall, το εξοχικό τους σπίτι – όπου μπορούν «να απομακρυνθούν από τον κόσμο και να προχωρήσουν».

Μετά το συγκινητικό βίντεο της Κέιτ όπου αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο, ο βασιλιάς είπε ότι ήταν περήφανος για την πριγκίπισσα για το θάρρος της να μιλήσει και λέγεται ότι βρίσκεται σε «στενότερη επαφή με την αγαπημένη του νύφη».

Η έκρηξη υποστήριξης έρχεται αφότου τη βασιλική οικογένεια ταρακούνησε όχι μόνο η ασθένεια του βασιλιά Καρόλου, αλλά και η διάγνωση της Πριγκίπισσας της Ουαλίας με καρκίνο.

Τι υποστήριξε ειδικός στη γλώσσα του σώματος για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου

Την ίδια ώρα, ένας ειδικός στη γλώσσα του σώματος είπε ότι ο Κάρολος φαίνεται να απόλαυσε πάρα πολύ τα πρώτα του βήματα πίσω στη δημόσια ζωή, ανταποκρινόμενος με το συνηθισμένο του χιούμορ. Μάλιστα, η βασίλισσα Καμίλα στο πλευρό του δεν φάνηκε να ρίχνει κανένα βλέμμα ανησυχίας στον σύζυγό της.

Όπως είπε, ο Κάρολος φάνηκε να αλληλεπιδρά με τα κλασικά του πειράγματα με το πλήθος, ενώ, καθώς κοντοστάθηκε έξω από την εκκλησία ανταποκρινόμενος στα μηνύματα που του έστελνε το πλήθος, φάνηκε σαν να είναι κάπως απρόθυμος να μπει στο εσωτερικό της εκκλησίας, απολαμβάνοντας εκείνη τη στιγμή.

Σε ό,τι αφορά την Καμίλα, φαίνεται να προσέφερε παρόμοια σήματα καθησυχασμού και, ακόμη, «έδειχνε κάποια υπερηφάνεια που ο Κάρολος επιστρέφει χαλαρά στη δημόσια ζωή και πάλι».

Φωτογραφίες: Associated Press