Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (1/4).

Η 28χρονη που μόλις λίγα λεπτά πριν είχε πάει στο ΑΤ για να καταγγείλει τον 39χρονο πρώην σύντροφό της άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση και ο αστυνομικός της έλεγες πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί» όταν η ίδια του ζήτησε να τη μεταφέρει σπίτι της η Αστυνομία γιατί φοβόταν για τη ζωή της.

Κάμερα ασφαλείας της περιοχής έχει καταγράφει καρέ-καρέ την 28χρονη μαζί με τον φίλο της να στέκονται στο πεζοδρόμιο μπροστά από το τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Την ίδια ώρα στο φως έρχεται η κατάθεση του αρχιφύλακα σκοπού που ήταν βάρδια εκείνο το βράδυ. Όπως ανέφερε ο σκοπός του ΑΤ Αγίων Αναργύρων η 28χρονη Κυριακή που δολοφονήθηκε άγρια έξω από το αστυνομικό τμήμα έφτασε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (1/4) στο σημείο και ανέφερε στον φρουρό ότι φοβάται τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, ο οποίος την παρακολουθούσε.

«Είμαι Αστυνομικός και υπηρετώ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Την 1η Απριλίου 2024 ήμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού καταστήματα κατά το ωράριο 22:00 έως 06.00. Περί της 22:10 ώρα προσήλθαν στην Υπηρεσία μου, ένας άνδρας και μια γυναίκα νεαρή ηλικίας, η οποία μου ανέφερε ότι φοβάται κάποιο άτομο και τους παρέπεμψα στον Αξιωματικό Υπηρεσία του Αστυνομικού Τμήματος, προκειμένου να επιληφθεί», ανέφερε αρχικά στην κατάθεσή του ο σκοπός.

«Μετά από δέκα λεπτά περίπου κατέβηκαν και οι δύο, με χαιρέτησαν και απομακρύνθηκαν πεζοί προς το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που είναι κοντά στην Υπηρεσία μου. Μετά από λίγο άκουσα τον άνδρα που συνόδευε τη γυναίκα να λέει: ” τη σπρώχνει”. Αμέσως βγήκα από την σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και έναν άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά πλησιάζοντας προς την σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από την γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το στόμα και από το σώμα της. Αστραπιαία, ο άνδρας αυτός με το μαχαίρι που κρατούσε, το έστρεψε στον εαυτό του, αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και αιμορραγούσε. Κρατούσε ακόμα το μαχαίρι, αλλά με το πόδι μου το κλώτσησα μακριά για να προστατεύσω όσους ήταν δίπλα μου καθώς και τον εαυτό μου».

Ο εν λόγω αρχιφύλακας είχε νομικά μπλεξίματα καθώς το 2014 ενεπλάκη το όνομά του σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για πλαστογραφίες αλλά και για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μαζί με άλλα άτομα.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε φυλάκιση και η αστυνομία τον έθεσε σε διετή διαθεσιμότητα. Ο αρχιφύλακας άσκησε έφεση και το 2021 εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του. Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Λάρισας, όπου έμεινε για 12 μήνες, ενώ το 2023 αποφυλακίστηκε με βούλευμα.

Όσο για το πώς επέστρεψε στην Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκούσε ενστάσεις στα πειθαρχικά με το χαρτί της αποφυλάκισης και επέστρεφε στην αστυνομία. Ο φάκελός του παρέμενε ανοιχτός μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν καταδικάστηκε από τον Άρειο Πάγο και ξεκίνησε η διαδικασία απόταξής του.

Μετά τη δολοφονία η ΕΛ.ΑΣ. «ξήλωσε» έξι άτομα από τις θέσεις τους, ανάμεσά τους και τον αρχιφύλακα σκοπό της βάρδιας.