Βόλος: «Θα βγάλω τις χρυσές λάμες από ασθενή και θα κάνω καλά την κόρη σου» – Πώς «γιατρός» προσπάθησε να εξαπατήσει μητέρα

Ακόμη ένα περιστατικό απάτης σημειώθηκε στον Βόλο το μεσημέρι της Κυριακής. Υποψήφιο θύμα ήταν μια μητέρα που τής τηλεφώνησε επιτήδειος που δήλωσε «γιατρός» και τής είπε ότι η κόρη της έσπασε το πόδι και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση.

«Εάν δεν εγχειρήσω την κόρη σου σε μια ώρα θα πάθει γάγγραινα. Θα βγάλω τις χρυσές λάμες και τις χρυσές βίδες από έναν ασθενή που είναι σε κώμα και θα τις βάλω στην κόρη σου» … είπε ο άνθρωπος που δήλωσε «γιατρός» στην μητέρα που άκουγε το «παιδί» της να κλαίει στο τηλέφωνο.

Ο «γιατρός», εξηγούσε παραθέτοντας τις επιστημονικές του γνώσεις σε σπαστά ελληνικά, πως θα οδηγήσει πρώτα τον ετοιμοθάνατο ασθενή του σε τόπο ανανήψεως μια ώρα γρηγορότερα, ώστε να σώσει το πόδι της κόρη της που ήταν σπασμένο σε τρία σημεία κάτω από το γόνατο. Η γυναίκα, που προδόθηκε στον απατεώνα από τα γέλια της, κατάλαβε αμέσως την απάτη από το παραλήρημα του… γιατρού και της υποτιθέμενης κόρης της, που μέσα στον πόνο της ζητούσε να μάθει πόσα χρήματα είχε η «μάνα» της στο σπίτι. Σπαστά ελληνικά μιλούσε και η κόρη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, gegonota.news.

Όταν η γυναίκα είπε πως στο σπίτι είχε 5.000 ευρώ  ο “γιατρός” τής δήλωσε πως δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν γιατί θα χάσει τη δουλειά του μιας και θα έπρεπε να πάρει χρυσά καρφιά από άλλον ασθενή. Τα 5.000 ευρώ θα ήταν μια προκαταβολή γιατί μπορεί να έπαιρνε τα χρυσά καρφιά από τον ασθενή σε κώμα, για να τα τοποθετήσει στην κόρη της, αλλά έπρεπε να παραγγείλει άλλα από την Ελβετία για να ξαναβάλει στον ασθενή χωρίς να το καταλάβουν οι συγγενείς του.

«Η κόρη σου θα αυτοκτονήσει, δεν προλαβαίνω, πρέπει να ξεκινήσω την εγχείρηση. Δίνω το λόγο μου το ανδρικό, η κόρη σου είναι σε καλά χέρια», είπε στην «μάνα» ο γιατρός που βαφτίστηκε «Δημήτρης Σταματόπουλος». Ο «γιατρός» ζήτησε το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας για να βρεθούν ώστε να του δώσει τα χρήματα, εκείνη του απάντησε πως δεν έχει κινητό, αλλά έχει μόνο ο σύζυγός της και αυτός έξαλλος την αποκάλεσε «ψεύτρα». «Κάνεις μαμουνιές κυρία και θα το πληρώσεις», ήταν η απάντηση του επιτήδειου.