Εκδήλωση στις Βρυξέλλες

Οι μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τη μεγάλη πυρκαγιά στη Θράκη είναι ακόμη νωπές. Η συζήτηση για την ανασυγκρότηση και την εφαρμογή ενός βιώσιμου και ρεαλιστικού μοντέλου ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια είναι στο προσκήνιο.
Για τον λόγο αυτό ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου διοργανώνει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την εκδήλωση «Οι περιφέρειες που έπληξε η κλιματική κρίση: Ανασυγκρότηση και προοπτικές / Αγροδιατροφή και Τουρισμός».
Στην εκδήλωση θα τοποθετηθεί ο Περιφερειάρχης, Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, και αιρετοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίοι θα μιλήσουν για την ανάγκη ανασυγκρότησης των δύο περιοχών και την προοπτική διεξόδου, που δίνει η αγροδιατροφή και ο τουρισμός.
Παράλληλα θα διερευνηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανασύνταξη των περιοχών αλλά και τις εναλλακτικές προοπτικές μέσα από τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν τοπικοί παράγοντες και εξειδικευμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά το πέρας της συζήτησης θα ακολουθήσει γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων με θέμα «Γαστρονομικοί Προορισμοί».