Για τη σχέση της άτυχης Κυριακής με τον δολοφόνο της μίλησε στην κατάθεσή του ο άνδρας που τη συνόδευε και είδε τον 39χρονο να τη μαχαιρώνει θανάσιμα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο εν λόγω άνδρας ήταν παλαιότερα σε σχέση μαζί της και, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξε φως στα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ.

Φίλος Κυριακής: «Μου είχε πει ότι γινόταν καταχρηστικός και κακοποιητικός»

Μιλώντας στους αστυνομικούς, ο φίλος της 28χρονης Κυριακής ανέφερε πως λόγω του χωρισμού τους δεν είχαν επαφές και η πρώτη φορά που μίλησαν ξανά ήταν στις 25 Μαρτίου, όταν και συναντήθηκαν σε καφετέρια της περιοχής, με την Κυριακή να του εξιστορεί τα όσα είχαν συμβεί με τον 39χρονο, τον οποίο είχε χωρίσει πριν από δύο μήνες περίπου.

«Μου είπε ότι είναι χωρισμένη από τη σχέση της εδώ και δύο μήνες, γιατί δεν περνούσε καλά. Μου είπε ότι χώρισε γιατί το άτομο που είχε σχέση γινόταν καταχρηστικός και κακοποιητικός, ενώ μερικές φορές, όπως μου διηγήθηκε, έφευγε και από το σπίτι. Μου είπε ότι του είχε κάνει και μήνυση και την είχε ανακαλέσει», φέρεται να κατέθεσε ο φίλος της Κυριακής.

Για το μοιραίο βράδυ έξω από το τμήμα, είπε στους αστυνομικούς:

«Λίγο πριν την αφήσω, είδα έξω από ένα σύμπλεγμα κατοικιών, όπου διέμενε η Κυριακή, χωρίς να ξέρω πού ακριβώς, έναν άνδρα με μία άσπρη μοτοσυκλέτα. Μόλις τον είδε η Κυριακή, μου φώναξε να φύγουμε, γιατί ήταν ο παλιός της δεσμός και τον φοβόταν. Της είπα να πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα, να αναφέρει το γεγονός. Και πήγαμε. Έλεγε ότι δεν τον φοβάται και δεν ήθελε να κάνει μήνυση» τόνισε, και στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που μιλούσε η Κυριακή με την αστυνομικό.

«Δεν άκουγα όλη τη συζήτηση, αλλά κατάλαβα, από τα λίγα που μπορούσα να ακούσω, ότι οι αστυνομικοί την προέτρεπαν να κάνει μήνυση. Η Κυριακή έλεγε ότι δεν τον φοβάται και δεν ήθελε να κάνει μήνυση. Μόλις βγήκε από το γραφείο, η Κυριακή, μου είπε ότι της είπαν οι αστυνομικοί να κάνει μήνυση. Όμως αυτή δεν ήθελε και θα έπαιρνε τηλέφωνο το “100” για να τη συνοδεύσουν αστυνομικοί στο σπίτι της. Όταν κατεβήκαμε κάτω, στον δρόμο, πήρε το “100” τηλέφωνο. Η κοπέλα είπε στους αστυνομικούς ότι ο πρώην φίλος της ήταν έξω από το σπίτι, εξηγώντας πού βρίσκεται και η ίδια.»

Στη συνέχεια, ο φίλος της 28χρονης Κυριακής περιέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας: 

«Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή, ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα και εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να τη χτυπάει με μαχαίρι. Αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης, παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι. Ένας αστυνομικός κλώτσησε το μαχαίρι παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης».

Η Κυριακή, αλλά και ο δράστης, ήταν πεσμένοι στο έδαφος, με τον φίλο του θύματος να περιγράφει τις στιγμές, τονίζοντας πως ο δράστης κατάφερε να τους ακολουθήσει δίχως να γίνει αντιληπτός.

«Τα έχασα, δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πως έγινε. Εγώ δεν ήξερα καλά τους δρόμους, θεωρώ ότι αυτός, κινούμενος με μηχανή, μας ακολούθησε, χωρίς να τον καταλάβουμε», ανέφερε.