Τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους και θα βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις – Δεν χρειάζονται μισθό και δεν παίρνουν ποτέ ρεπό

Τα ανθρωποειδή ρομπότ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγάλο όφελος για τις μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα. Ο καθηγητής Luis Sentis πιστεύει ότι η ανάπτυξη των ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης θα έχει πολλά οφέλη.

«Προτιμώ να βλέπω την άποψη της επαύξησης των ανθρώπων», εξήγησε μιλώντας στην «U.S. Sun» ο Sentis, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες για τα ανθρωποειδή. Αυτό σημαίνει ότι θα ήθελε να δει τα ρομπότ να βελτιώνουν αυτό που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι και να τους βοηθούν παρά να προκαλούν προβλήματα.

Αν και παραδέχεται ότι υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες όταν πρόκειται για ανθρώπους που φοβούνται τα ανθρωποειδή, ο Sentis προτιμά να βλέπει όλα τα θετικά πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν τα ρομπότ και τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. «Ειδικά τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια για να ξεκινήσουν. Τους νέους ανθρώπους, για παράδειγμα, με μικρές επιχειρήσεις», συνέχισε.

Ο Sentis έδωσε το παράδειγμα της προσπάθειας να ανοίξει κανείς ένα οινοποιείο ή ένα ανθοπωλείο με περιορισμένα κεφάλαια. «Δεν έχετε αρκετά χρήματα για να προσλάβετε αρκετούς ανθρώπους, οπότε μπορείτε να έχετε ένα ρομπότ που να μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα. Είναι εύκολο να εκπαιδευτεί, μπορεί να βάζει τα πράγματα σε κουτιά πιο γρήγορα και μπορεί να μετακινεί πράγματα. Είναι ελκυστικό να μπορείς να δεις ότι το πώς τα ρομπότ βοηθούν τις μικρές επιχειρήσεις».

Τα ανθρωποειδή επίσης δεν απαιτούν μισθό, ύπνο ή επαγγελματική εξέλιξη.

Η τιμή αυτών των ρομπότ ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα και παραμένει υψηλή λόγω του περιορισμένου αριθμού που δημιουργείται. Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk εργάζεται πάνω στο ανθρωποειδές «Tesla Optimus» και έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα κοστίζει λιγότερο από 20.000 δολάρια.

Ο Sentis και οι συνάδελφοί του εργάζονται επίσης πάνω σε ένα ρομπότ που ονομάζεται Draco 3. Αυτό το ανθρωποειδές είναι ήδη ικανό να εκτελεί απλές εργασίες. Το Draco 3 μπορεί να φτιάξει καφέ και απλά γεύματα και θα μπορούσε μια μέρα να καθαρίσει τα πιάτα στο σπίτι σας.

Ο Sentis και οι συνάδελφοί του ελπίζουν ότι η τιμή των ανθρωποειδών θα μειωθεί αν γίνουν πιο διαδεδομένα.

πηγή: FOXreport.gr