Συναγερμός έχει σημάνει στην Ολλανδία, καθώς είναι σε εξέλιξη περιστατικό ομηρίας σε καφέ – μπαρ στην πόλη Έντε.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση κατοικιών στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

⚡️Hostage Situation in Netherlands – Bomb Squad DeployedA masked individual has reportedly taken five hostages in a cafe or bar in the central town of Ede.Video circulating online shows police using a robot to investigate the scene, with the suspect allegedly claiming to have… pic.twitter.com/HoxbChw0M3— RT_India (@RT_India_news) March 30, 2024

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν εκκενωθεί 150 κατοικίες, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο.

Σύμφωνα με το RTL, τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης είναι κλειστά, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του τρένου. Εκπρόσωπος του Δήμου, έκανε γνωστό ότι οι άνθρωποι που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους θα φιλοξενηθούν σε χώρους του Δημαρχείου.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο. «Ομηρία με πολλά άτομα βρίσκεται σε εξέλιξη σε κτίριο στο κέντρο. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο», γράφει η αστυνομία της ανατολικής Ολλανδίας σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.