«Λουκέτο» έβαλε σήμερα το Nikopolis, ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αιφνιδίως η επιχείρηση μας αναστέλλει τη λειτουργία της. Ως εκ τούτου, από 30/03 δε θα έχετε τη δυνατότητα να διανυκτερεύσετε στο κατάλυμά μας, ούτε και να σας παρέχουμε κάποια από τις υπηρεσίες μας», αναφέρει επιστολή της διοίκησης του ξενοδοχείου προς τους συνεργάτες, τους επισκέπτες και τους προμηθευτές του.

«Σχετικά με το ύψος του ποσού που έχετε καταβάλει για την κράτηση σας, θα σας ενημερώσουμε σχετικά από 01/04. Να είστε βέβαιοι πως θα εξασφαλίσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθεί οποιαδήποτε ζημία σας», επισημαίνεται.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η ημερομηνία επαναλειτουργίας του πεντάστερου ξενοδοχείου, ούτε και υπό ποια διοίκηση θα εκκινήσει και πάλι τη δραστηριότητά του.

Η κόντρα
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο δημοσιεύματα στον Τύπο έκαναν λόγο για κόντρα μεταξύ του επιχειρηματία Τέλη Μυστακίδη και της οικογένειας Καλιακάτσου με μήλον της έριδος το πολυτελές ξενοδοχείο. Μία κόντρα που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και τον περασμένο χρόνο οδήγησε σε κατάσχεση του εξοπλισμού του ξενοδοχείου.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια. Τότε εταιρεία συμφερόντων του Τ. Μυστακίδη αγόρασε, έναντι τιμήματος 8,5 εκατ. ευρώ, από την Attica Bank ληξιπρόθεσμο δάνειο που είχε ως εγγύηση το πεντάστερο ξενοδοχείο, το οποίο λειτουργούσε υπό τη μορφή του sales & lease back από την οικογένεια Καλιακάτσου.

Ο νέος ιδιοκτήτης κατήγγειλε τη σύμβαση μίσθωσης, με τον κ. Καλιακάτσο να επιτυγχάνει δικαστικά την αναστολή της χρήσης του ξενοδοχείου από τον Τ. Μυστακίδη μέχρι το 2030, όταν και θα εκδικαζόταν η ανακοπή.

Ωστόσο η πλευρά Καλιακάτσου δεν πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης της κατάσχεσης του εξοπλισμού του ξενοδοχείου έναντι οφειλών του ως μισθωτή, με τον Τ. Μυστακίδη να προχωρά σε κατάσχεση κινητού εξοπλισμού του εν λειτουργία ξενοδοχείου (έπιπλα, καρέκλες, τραπέζια κ.α.), εξωθώντας στα άκρα την κόντρα των δύο πλευρών.

Το προφίλ του ξενοδοχείου
Το Nikopolis Thessaloniki είναι ένα boutique city resort 5 αστέρων, δυναμικότητας 99 δωματίων, χτισμένο σε μία έκταση 25 στρεμμάτων. Bρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και 20 λεπτών από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.