Μόλις 18 μήνες αφότου ανήλθε στο θρόνο, ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, χωρίς ωστόσο να έχουν δωθεί επίσημα περισσότερες λεπτομέρειες.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο σοκ έχει προκαλέσει στους βρετανούς δημοσίευμα του In Touch, το οποίο αναφέρει πως ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και έχει μπροστά του μόλις δύο χρόνια ζωής.

Παράλληλα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως είναι ήδη έτοιμα τα σχέδια για την κηδεία του βάσει πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η διάγνωση του καρκίνου του Κάρολου είναι πιο σοβαρή από ό,τι έχει γνωστοποιηθεί, καθώς μια πηγή μοιράστηκε ότι ο βασιλιάς μάλλον δίνει μάχη με κάτι περισσότερο από τον καρκίνο, αφού οι γιατροί φέρεται να του έδωσαν μόλις δύο χρόνια ζωής.

Κάρολος: Δημοσίευμα-σοκ για τον Βασιλιά – “Έχει καρκίνο στο πάγκρεας και δύο χρόνια ζωής”

Διαβάστε επίσης: Bασιλιάς Kάρολος: To μήνυμα στήριξης στην Κέιτ μετά την αποκάλυψη ότι πάσχει από καρκίνo

“Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος απ’ ό,τι αφήνει το παλάτι να γίνει γνωστό και απλά δεν είναι ικανός να διευθύνει την οικογένειά του, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας. Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική”, είπε βασιλικός γνώστης στο In Touch. 

Το δημοσίευμα έρχεται εν μέσω της απουσίας του Καρόλου από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς συνεχίζει να ακολουθεί θεραπεία. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ αναμένεται ωστόσο να κάνει σήμερα την πιο σημαντική δημόσια εμφάνισή του από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο. Αυτό καθώς ο Κάρολος μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα παρευρεθούν στην λειτουργία για την Κυριακή του Πάσχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Την ίδια στιγμή, το Παλάτι φέρεται πως έχει κάνει όλες τις προετοιμασίες για την περίπτωση του θανάτου του Καρόλου και τα σχέδια της κηδείας του φέρεται να έχουν ήδη γραφτεί. Πιο συγκεκριμένα, με την ονομασία “Operation Menai Bridge”, η κηδεία του βασιλιά Κάρολου, θα μοιάζει με αυτή της μητέρας του, Ελισάβετ, που ονομάστηκε “Operation London Bridge”. 

Το “Operation Menai Bridge” περιλαμβάνει μερικά γνωστά πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς της σορού του Βασιλιά από την αίθουσα του θρόνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Westminster Hall. Η επίσημη κηδεία του αναμένεται να γίνει εννέα ημέρες αργότερα. Πιθανότατα ο Κάρολος θα ταφεί στην βασιλική κρύπτη στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: afpforum

King Charles III has only been Britain’s reigning monarch for 18 months, yet his funeral plans are already set amid his battle with pancreatic cancer. https://t.co/LEpqdHcE8J
— In Touch Weekly (@intouchweekly) March 30, 2024