Προβάδισμα του Εκρέμ Ιμάμογλου με 49,6% καταγράφουν τα αποτελέσματα των εκλογών που δημοσίευσε το CNN Turk για την Κωνσταντινούπολη.

Με καταμετρημένο το 20% των ψήφων, ο νυν δήμαρχος λαμβάνει ποσοτό 49,62%. Πριν από λίγο ο Εκρέμ Ιμάμογλου στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για πολύ καλά αποτελέσματα. «Η εικόνα που έχουμε μας ικανοποιεί πολύ ωστόσο δεν πρέπει να μιλάμε πριν έχουμε τα τελικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εκλεκτός του Τετζέπ Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ βρίσκεται στο 41,59% γεγονός το οποίο ερμηνευεται ως μια σαφή ήττα του Τούρκου προέδρου που ήλπιζε να πάρει πίσω τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα έναντι του κόμματος του Ερντογάν στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Στην Άγκυρα ο Μανσούρ Γιαβάς λαμβάνει ποσοστό 55,05% έναντι 37,37% του Τουργκούτ Αλτινόκ. Στην Σμύρνη ο Τζεμίλ Τουτζάι έχει προβάδισμα με 47,24% έναντι 37,85% του Χαμζά Νταγ. Δείτε τον πίνακα με τα πρώτα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη

Το κυβερνών κόμμα πάντως προηγείται σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την επικράτεια με 38,4%, έναντι της αντιπολίτευσης με 37,5%.