«Αποφάσισα να αποκληρώσω τα παιδιά μου γιατί θα τα ξοδέψουν όλα σε ταξίδια και ξενύχτια» – Η αποκάλυψη 59χρονου που δίχασε τα social media

Η απόφαση ενός πατέρα να μην συμπεριλάβει τα παιδιά του στη διαθήκη του, έχει διχάσει τους χρήστες του Reddit. 

Ένας 59χρονος άνδρας αποκάλυψε ότι, μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του, πριν από μερικά χρόνια, καθένα απ’ τα παιδιά του κληρονόμησε  278,100.00 ευρώ. Όμως ξόδεψαν όλα τα χρήματα.

Περιγράφοντας την κατάστασή του στο Reddit, o άνδρας σχολίασε ότι, η μητέρα τους, είχε πει στα παιδιά της να μην ξοδέψουν τα χρήματα που θα τους κληροδοτούσε, αλλά να τα αξιοποιήσουν για την αποπληρωμή δανείων, την εκπαίδευσή τους ή για την μελλοντική αγορά σπιτιού.

Παρά τις συμβουλές της μητέρας τους όμως, ο άνδρας είπε ότι δύο απ’ τα παιδιά του «σπατάλησαν εντελώς» τα χρήματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Η κόρη μου, ξόδεψε όλα τα χρήματα ταξιδεύοντας ξέγνοιαστα όλο τον κόσμο, μένοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία και  εξόδους».

«Καταλαβαίνω να θέλεις να πας διακοπές, αλλά να ξοδέψεις τα πάντα στα ταξίδια και μάλιστα παρά τη θέληση της μητέρας σου; Μεγάλη ντροπή».

Ο άνδρας συμπλήρωσε: «Ο δε γιος μου, είναι ακόμα χειρότερος. Έχει ξοδέψει ό,τι χρήματα είχε σε ναρκωτικά, αλκοόλ και εξόδους».

«Κανένα από τα  παιδιά μου δεν πρόκοψε, ούτε προσπάθησε να βελτιωθεί, όπως ήθελε η μητέρα τους»

Ο πατέρας αποκάλυψε ότι πλέον, έχοντας δει πως τα παιδιά σπατάλησαν τα χρήματα, αποφάσισε να αποκληρώσει δύο από τα παιδιά του.

«Δεν θέλω, τα χρήματα που ίδρωσα για να βγάλω, να σπαταληθούν στον ηδονιστικό τρόπο ζωής των παιδιών μου μέσα σ’ ένα- δύο χρόνια».

Ο άνδρας είπε ότι κοινοποίησε την απόφασή εμπιστευτικά, στα άλλα τρία παιδιά του, όμως ένα από αυτά αποκάλυψε το μυστικό του στα άλλα δύο αδέλφια του. Τα παιδιά που αποκλείστηκαν από τη διαθήκη, όταν το έμαθαν, είπαν στον πατέρα τους ότι, από εδώ και στο εξής εκείνος είναι «νεκρός για αυτά» και είναι σαν να μην έχουν πατέρα.

«Προτιμώ να χαλάσω τη σχέση μου με τα παιδιά μου, παρά να σπαταλήσουν την περιουσία που κόπιασα να κάνω»

«Δεν θέλω να χαλάσω τη σχέση μου με τα παιδιά μου, αλλά αν είναι να σκορπιστούν άδικα οι κόποι μιας ζωής, το προτιμώ», εξήγησε.

Απευθυνόμενος στους χρήστες του Reddit , ρώτησε: «Καμιά χρήσιμη συμβουλή;»

Οι χρήστες του Reddit δεν άργησαν να συμβάλλουν στη συζήτηση, εκφράζοντας τη γνώμη και τις σκέψεις τους.

Ένας από αυτούς είπε: «Ξόδεψα ένα μεγάλο τμήμα της κληρονομιάς της μητέρας μου σε ταξίδια στον κόσμο. Ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου. Ούτε η μητέρα μου θα το θεωρούσε πολύ υπεύθυνο εκ μέρους μου, αλλά σήμερα θα ήταν ενθουσιασμένη μαζί μου».

Κάποιος άλλος, παρατήρησε: «Αυτός ο τύπος πρέπει να χαλαρώσει και ν’ αφήσει τα παιδιά του να ζήσουν τη ζωή τους και να μάθουν απ’ τα λάθη τους».

Ένας ακόμη αναγνώστης συμπλήρωσε: «Μού κάνει εντύπωση ότι αντιμετωπίζεις τα χρήματα που ξοδεύονται σε ταξίδια και τα χρήματα για ναρκωτικά και έκλυτη ζωή με τον ίδιο τρόπο».

«Λέω μόνο τη γνώμη μου, αλλά πιστεύω ότι το να ταξιδέψεις στον κόσμο δεν είναι σπατάλη».

Ένας άλλος σχολίασε: «Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να διαχειριστούν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην αρχή, ειδικά αν ποτέ στη ζωή τους δεν βρέθηκαν με τόσα πολλά χρήματα».

«Είναι φανερό ότι τα παιδιά δεν είναι ειδικοί στην οικονομική διαχείριση, αλλά αυτό ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους».