Συνταγή για τάρτες με σπανάκι και φέτα: Λαχταριστές μπουκιές ιδανικές για κάθε περίσταση

Αν λατρεύετε τις τραγανές μπουκιές με αλμυρή, κρεμώδη γέμιση, αυτή η συνταγή θα σας εντυπωσιάσει. Αυτές οι πανέμορφες και πεντανόστιμες χειροποίητες τάρτες αποτελούνται από φύλλο σφολιάτας με γέμιση από σπανάκι και τρία είδη τυριών – τυρί κρέμα, φέτα και μοτσαρέλα.

Με υπέροχο άρωμα από τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αυτά τα μίνι σφολιατάκια προσφέρουν ένα μοναδικό «πάντρεμα» διαφορετικών γεύσεων και υφών, γεγονός που τα καθιστά το τέλειο ορεκτικό για κάθε περίσταση.

Μη φοβάστε αν δεν έχετε ξαναφτιάξει συνταγή με σφολιάτα. Είναι εξαιρετικά απλή και το έτοιμο φύλλο σφολιάτας ψήνεται εύκολα και δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αν δεν είστε ήδη λάτρεις του κλασικού συνδυασμού με σπανάκι και φέτα, αυτές οι τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα τάρτες μπορεί να σας αλλάξουν γνώμη.

1 ρολό φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
150 γρ. σπανάκι baby
¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
90 γρ (περίπου ½ φλιτζάνι) κρέμα τυρί σε κύβους
90 γρ (περίπου ½ φλιτζάνι) φέτα τριμμένη
½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

Προαιρετικά

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
Ψεκάστε ένα ταψί για 24 μίνι μάφινς με αντικολλητικό σπρέι ή βουτυρώστε λίγο τις φόρμες.
Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 30 x 20 εκ. πάνω σε μία λαδόκολλα.
Κόψτε τη ζύμη σε 24 τετράγωνα (5 εκ.) χρησιμοποιώντας έναν κόφτη πίτσας.
Πιέστε ελαφρά τα τετράγωνα σφολιάτας σε κάθε θήκη του ταψιού.
Τρυπήστε τα λίγο με μία οδοντογλυφίδα. Αφήστε στην άκρη.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοταρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο κόκκινο πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα.
Προσθέστε το τυρί κρέμα, τη φέτα και τη μοτσαρέλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
Μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα με ένα κουτάλι στις τάρτες, γεμίζοντάς περίπου τα ¾.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να ροδίσουν οι γωνίες, για 12-14 λεπτά.
Αφήστε τις τάρτες να κρυώσουν για 3-4 λεπτά πριν τις σερβίρετε, γαρνίροντας αν θέλετε με μια πρέζα τριμμένο κόκκινο πιπέρι.