Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία, σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ.

Eιδικότερα, όπως επιβεβαίωσε στο BTV ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Emil Neshev, εντοπίστηκε η σορός του Έλληνα σκιέρ.

«Το περιστατικό αφορούσε Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για το σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή και εκεί πήραν ένα σκόπιμο ρίσκο. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος» συμπλήρωσε ο Neshev.

«Τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο, ο ένας μετά τον άλλον. Δεν είχαν σακίδια πλάτης. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι», είπε παράλληλα, ένας από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση διάσωσης.

«Κατά την κάθοδο, ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ξεκίνησε όλη η πλαγιά – περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου δύο μέτρων. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη διάσωση και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι τρεις Έλληνες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους.

«Τέσσερις Έλληνες πολίτες και snowboarders καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους. Ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν» δήλωσε αρχικά άτομο από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, η Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την κατάσταση λίγο μετά τις 14:00 από ένα άτομο της παρέας των Ελλήνων, και στήθηκε άμεσα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με δεκάδες διασώστες και τέσσερα σκυλιά.