Την δυνατότητα να λύσουν θέματα που αφορούν τα οχήματα τους έχουν πλέον οι οδηγοί  μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Θέματα που αφορούν ακινησία/κυκλοφορία το όχημά τους, κατάθεση πινακίδων και άλλα ζητήματα που μέχρι πρότινος επέβαλαν επίσκεψη στην αρμόδια ΔΟΥ, τώρα θα γίνονται με ένα κλικ στον υπολογιστή.

Παράλληλα, όσοι έχουν όχημα στο όνομα τους μπορούν να «κατεβάσουν» το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, είτε κάνοντας σύνδεση με τους κωδικούς taxisnet, είτε συμπληρώνοντας το ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Επιπλέον, μέσα από το myCAR είναι δυνατό να γίνει άρση της ακινησίας του οχήματός, με παράλληλη ρύθμιση της πληρωμής για «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα».

Ενώ, τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν αν υπάρχει οφειλή τελών κυκλοφορίας έτους 2017.

Πρόκειται για τέσσερις λειτουργίες που μπορούν να ολοκληρωθούν με μόνο λίγα κλικ.

Πρόκειται για μια επιλογή που έχουν κάθε χρόνο οι ιδιοκτήτες οχημάτων, πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας «με τον μήνα» για το διάστημα που αντιστοιχεί στην κινητικότητα τους.

Σημειώνεται πως το δικαίωμα προσωρινής άρσης ακινησίας με πληρωμή αναλογικών τέλη κυκλοφορίας (ψηφιακής ή εκούσιας στη Δ.Ο.Υ.) χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους και για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Για την άρση της ακινησίας ο ιδιοκτήτης του οχήματος:

Ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας myCAR, θα γίνεται και φέτος η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.

Για να θέσετε το όχημα σε ψηφιακή ακινησία, ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Δείτε περισσότερα με για την ψηφιακή ακίνησία με ένα κλικ εδώ.

Για τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία υπάρχει και η δυνατότητα της προσωρινής άδειας κυκλοφορίας λίγων ημερών αποκλειστικά και μόνο:

για την παράδοσή του, σε σημείο συλλογής οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ), ήγια την επισκευή και έλεγχο αυτού από ΚΤΕΟ ήγια την αλλαγή του χώρου στον οποίο φυλάσσεται

Πρόκειται για την πινακίδα «Μ» η οποία επιτρέπει την κυκλοφορία ενός οχήματος για τρεις συνεχόμενες ημέρες ή δύο φορές εντός του έτους για συνολικό διάστημα έως τριών ημερών.

Σημειώνεται πως σε αυτή την περίπτωση ο υπόχρεος καλείται να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας που ανέρχονται σε 10 ευρώ/ημέρα για επιβατικό Ι.Χ. ή 3 ευρώ/ημέρα για δίκυκλο Ι.Χ.

Η έκδοση γίνεται μέσα από την πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ, ενεργοποιώντας την επιλογή, «Έκδοση πινακίδας Μ: Υποβολή Δήλωσης» και απαιτείται:

Σε περίπτωση περισσότερων ιδιοκτητών στο ίδιο όχημα απαιτείται η «αποδοχή» της διαδικασίας από όλους τους συνιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα, με την υποβολή αίτησης από έναν συνιδιοκτήτη για την προσωρινή κυκλοφορία του οχήματος με πινακίδα «Μ», οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες ενημερώνονται μέσω μηνύματος στην «Προσωποποιημένη πληροφόρηση» του TAXISnet και email, προκειμένου να αποδεχτούν την ενέργεια αυτή.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *